Lewis Hamiltoni halvatud noorem vend teeb võidusõitjana debüüdi tippsarjas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (ees keskel) ja tema noorem vend Nicholas (paremal).
Lewis Hamilton (ees keskel) ja tema noorem vend Nicholas (paremal). Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja kahekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni noorem vend Nicholas alustab samuti tipptasemel võidusõitjakarjääri.

22-aastane Nicholas Hamilton teeb kaasa Briti turismiautode sarjas BTCC, osaledes British AmD Tuning Teami ridades viiel etapil. Tema saavutuse muudab erakordsemaks see, et Hamilton kannatab lapsest peale tserebraalparalüüsi ehk püsiva kesknärvisüsteemi kahjustuse käes. Selle tagajärjeks on kehalise arengu mahajäämus.

Esimest korda peaks Nicholas starti tulema 27.-28. juunil, kui sõidetakse Crofti ringrajal. Seejärel teeb ta kaasa ka Snettertonis, Rockinghamis, Silverstone'is ja Brands Hatchis peetavatel osavõistlustel. Hamilton osaleb sarjas külalissõitjana, mis tähendab, et tal pole võimalust punkte koguda.

Lewis Hamilton lausus paari aasta ees Nicholase esimesi võidusõitjasamme kommenteerides, et tunneb venna üle mõõtmatut uhkust. «Ma ei suuda ette kujutada, kui uhke mu isa veel olla võib, aga mul oli küll terve võistluse jooksul nägu naerul,» sõnas Hamilton toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles