Renault' boss vihastas Red Bulli peale: Newey valetab

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Newey.
Adrian Newey. Foto: SCANPIX

Renault' vormel-1 mootoriosakonna juht Cyril Abitebouil vihastas Red Bulli inseneri Adrian Newey peale, kes kritiseeris taas prantslaste toodetavaid jõuallikaid.

Newey leidis ühes hiljutises intervjuus, et Red Bulli hooaja alguse ebaedu taga on vaid Renault' saamatus. Väidetavalt olid Renault' jõuallikad avaetapil Austraalias Mercedestest saja hobujõu võrra nõrgemad. Newey märkis seejärel, et ei näe Renault' ja Red Bulli koostöötunneli lõpus valgust ning jõuallikatel on hulk vigu küljes.

«Raske on teha koostööd partneriga, kes valetab,» sõnas Abiteboul väljaandele Auto Hebdo. «Adrian on meeldiv mees ja võrreldamatult hea insener, aga ta on terve elu aina mootoritootjaid kritiseerinud. Ta on liiga vana, et oma vaatenurka muuta,» põrutas Abiteboul.

«Peame koostööd tegema, et probleemidele jälile jõuda – neid on nii jõuallika kui ka auto juures. Meie andmed näitavad, et Red Bullide ja Mercedeste kiirusevahes olid võrdselt süüdi nii mootor kui ka probleemid juhitavuse ja ülejäänud autoga. Seetõttu vajab kogu auto arendamist ja oleme koos tiimiga selle kallal tööle asunud,» teatas Renault oma tänases pressiteates. «Tulemusi peaksime nägema juba Malaisias, sest meil on kasutada Austraalias kogutud andmed. Töö käib, aga oleme Melbourne’is valitsenud seisust kõvasti edasi jõudnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles