Inglismaa meediasse jõudnud madalama liiga Eesti jalgpalliklubi vahetas nime

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Welco uus logo.
JK Welco uus logo. Foto: JK Welco pressiteenistus

Tartu JK Welco sai Eesti Jalgpalli Liidu juhatuselt kinnituse, et klubi poolt esitatud palve meeskondade nimede muutmiseks kiideti heaks. Nii hakkavad kõik kolm klubi poolt hallatavat meeskonda senise nime Tartu JK Welco Elekter asemel kandma nime Tartu JK Welco.

Tartus tegutsev JK Welco kandis seni oma suursponsori Welco Elektri nime, ent firma ühe omaniku Tõnu Tiirmaa ja MTÜ JK Welco nõukogu liikme Mart Raamatu initsiatiivil otsustati jalgpalliklubi bränd ja firma omavahel lahku lüüa. «Kuna meie jalgpalliklubi on kasvanud suuremaks kui ettevõte, siis leidsime, et pikemas perspektiivis on selline muudatus vajalik,» selgitas Raamat.

«Loodame sellega vältida segadust, mis puudutab meie kui jalgpalliklubi ideed – kas me soovime reklaamida sponsorit või promoda jalgpalliklubi. Lisaks loodame nimemuudatusega muutuda atraktiivsemaks uutele potentsiaalsetele sponsoritele, kuid kuna jalgpallis on meie klubi silmis kõige tähtsamal kohal traditsioonid ja järjepidevus, siis Tartu JK Welco kannab meie hinnangul kõige paremini edasi seda, mida oleme kaheksa viimast aastat ehitanud,» lisas Raamat.

MTÜ JK Welco põhikirja järgi esitati nimemuudatuse plaan MTÜ üldkogule, kes selle 1. märtsil toimunud üldkoosolekul heaks kiitis. Raamatu sõnul oli MTÜ liikmete suurimaks murekohaks klubi identiteedi võimalik muutumine ja fännisektoris populaarseks muutunud «elektrikute» mõiste devalveerumine, kuid seda pole põhjust karta. «Elektrikud jäävad kindlasti Eesti jalgpallifolkloori ning loodame, et see hüüdnimi jääb meid saatma veel pikaks ajaks,» rääkis Raamat ning lisas, et väikese puändina on Welcot asunud sel hooajal juba toetama uus elektrifirma – Rantell Elekter.

JK Welco poolt esitatud nimemuudatuse kiitis EJLi juhatus heaks 24. märtsil toimunud koosolekul.

Tartu JK Welco on 2008. aastal rajatud jalgpalliklubi, mille meeskonnad mängivad II liiga Ida- ja Põhjatsoonis, III liiga Lõunatsoonis ning Rahvaliigas. 2013. aastal jõudis Welco Elekter Inglismaa meediasse, kui fännide korraldatud vinge show  jõudis The Guardianisse ning teenis rohkelt kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles