Eesti tipptõstjast sai ootamatult amatöör

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pendil (vasakul) ja Jaan Talts juunioril on praeguse olukorra kohta erinevad arvamused.
Leho Pendil (vasakul) ja Jaan Talts juunioril on praeguse olukorra kohta erinevad arvamused. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

9.–18. aprillini on Thbilisis kavas tänavune tõstmise EM. Kui mullu samal tiitlivõistlusel kuuenda koha saanud Mart Seim jääb sealt kõrvale seetõttu, et taastub alles vigastusest, siis samamoodi ei näe Gruusias võistlemas ka mullusel EMil viiendaks tulnud Leho Penti. Praeguseks teeb Pent sporti harrastajana ja käib tööl. Samas pole ta matnud maha lootust heidelda tulevikus kõrgete kohtade eest. Kui Pent näeb olukorras süüd ka Eesti Tõsteliidul, siis alaliidul on asjast teistsugune nägemus.

«Antud hetkel olen amatöörsportlane, kuna tõsteliit on minu toetamise ära lõpetanud. Seega olen leidnud endale töökoha ja EMile pole plaanis minna, kuna on vaja harjuda uue elurežiimiga,» põhjendas Pent, kes oma uut elukutset siiski avaldada ei soovinud. «Jätan töökoha mainimata, kuna pole tööandjaga kõiki asju veel läbi rääkinud. Võin öelda, et tegemist on teenindussektoriga.»

«Seda, et Pent läheb tööle, kuulsin ma kuu aega tagasi linna pealt. Kui alaliidu paremuselt teine tõstja läheb tööle, siis seda tuleks ikka arutada juhatusega ja oleks normaalne, kui asjad enne omavahel läbi räägitakse,» sõnas omalt poolt Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior.

Taltsi sõnul polegi sel aastal veel toetusi makstud, kui ala selge liider Mart Seim välja arvata. Esialgu oodati sportlaste enda nägemusi hooajast, kuid Pendi visioon viibis kaua. Kontrollvõistluseks olid märtsi alguses Eesti meistrivõistlused, kus Pent alaliidule teadmata põhjustel ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles