Kawasakile naasnud Tanel Leok sihib Inglismaalt meistritiitlit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok Adrenalin Arenal.
Tanel Leok Adrenalin Arenal. Foto: Motostart Photography

Tänavu peamiselt Briti meistrivõistlustele pühenduv Tanel Leok naasis selleks hooajaks vana hea tuttava Kawasaki juurde, kui sõlmis lepingu LPE Kawasaki meeskonnaga. Tänaseks päevaks on esimesed rahvusvahelised võistlused ja ka edukas Briti meistrivõistluste avaetapp seljataga ning Leok on hooaja suhtes optimistlikult meelestatud.

Just rohelise tsiklimargiga on Leokil ühed parimad mälestused, kuna just sellega saavutas ta oma MM-etapivõidu ja parima hooaja tulemuse. «Eelmise hooajaga ei saanud kuidagi rahule jääda, kuna seda segas terve aasta põlvevigastus ning lõpuks jätsin hooaja lõpus kaks MM-etappi ka vahele, et saaksin paremini pigem rahvuste krossiks taastuda. Lisaks ma ei saanud TMist sellist lepingut, millega oleks mõistlik jätkata, aga Kawasaki tegi sellise pakkumise, mis sobis mulle hästi. Hoolimata sellest, et ma ei saa sõita nii palju MM-etappe kui siiani, saab vähemalt kõrgetasemelistel võistlustel osaleda,» selgitas margivahetust Leok.

«Kawasakiga olen üllatavalt kiirelt kohanenud ja sellele on kindlasti kaasa aidanud ka Eesti Kawasakide ametlik maaletooja Motodepoo, kes andis mulle Eestis kasutada ühe tsikli juba talvel, nii et olen saanud Adrenalin Arenal trenni teha ja harjuda. Esimese Maxxis ACU Briti meistrivõistluste etapiga võib üldiselt rahule jääda. Kiirus ja tunne olid head ning kuigi esimeses sõidus kukkusin teistele kukkujatele otsa ja pidin täiesti lõpust alustama, suutsin end lõpuks ikkagi viiendaks sõita, millega olin rahul.

Teises sõidus tundsin end alguses natuke ebakindlalt ning olin veidi pinges ja tegin vigu, kuna arvasin, et olin esimese sõidu kukkumises haiget saanud. Sõidu käigus see valu õnneks taandus ning enesekindlus ja kiirus taastusid, nii et lõpuks olin juba sõidu võitnud Shaun Simpsonil sabas,» rääkis avaetapil kokkuvõttes teise koha saanud Leok.

«Selle aasta eesmärgiks on kindlasti Briti meistritiitel ning usun, et hea õnne ja korraliku sõiduga on see ka täiesti võimalik. Lisaks tahan teha võimalikult head tulemused kõikidel MM-etappidel, kus osalen. Hetkel on plaanis osa võtta Itaalias toimuvast MM-etapist Pietramuratas, siis sõidan veel Hollandis Valkenswaardis ja Matterley Basinis Inglismaal. Ülejäänud võistluskalender on hetkel veel mõneti lahtine. Kodumaal võistlen ka kui vähegi kalendri ja tiimi plaanidega sobib ning esialgsete plaanide kohaselt mahub sinna ka kolm Eesti meistrivõistluste etappi,» tutvustas oma tänavust võistluskalendrit Leok.

Märtsi keskel juba kolmandat korda isaks saanud Leok on seoses oma kahe esimese poja juhendamisega hakanud ka teisi noori Eesti krossipoisse õpetama. Nii toimusid eelmisel suvehooajal, kui ka tänavu talvel juba erinevad laagrid, kus said oma sõiduoskust lihvida erineva vanusega noored sõitjad, kuid samas on tehtud ka laagreid suurtele sõitjatele.

«Mulle meeldib tegeleda noortega, neid treenida ja aidata. Ma pean end natuke veel harima ja arendama, et parem treener olla, aga tulevikus tahan ma sellega kindlasti rohkem tegelema hakata. Järgmise laagri aeg on veel lahtine, kuna hooaeg kogub tuure, kuid kui õige aeg käes, eks siis saadan selle kohta info laiali,» rääkis Leok, kelle järgmine võistlus on Briti meistrivõistluste teine etapp, mis sõidetakse 5. aprillil Norfolkis Lyngi krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles