Jeets ja Toom stardivad FIA ERC EM-etapil

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Andrus Toom.
Raul Jeets ja Andrus Toom. Foto: rallyshow.ru

FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistlused jätkuvad 2.-4. aprillil sõidetava Circuit of Ireland Rally'ga. Tegu on kiire ja keerulise asfaldiralliga, mille keskus on Belfastis ja mille katsed sõidetakse selle ümbruses Põhja-Iirimaal. Teiste hulgas stardivad rallil Raul Jeets ja Andrus Toom, kelle sõiduvahendiks on MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5.

Eestlaste stardinumbriks on 18 ja kindlasti saab see ralli olema neile korralik väljakutse, kuivõrd Eestis asfaldirallisid ei sõideta ja meie rallidel sõidetud asfaldikatsetel sõidetakse kruusarehvi ja kruusaseadega. Jeetsil ja Toomil on eelmisest aastast siiski asfaldikogemus olemas, kui nad osalesid Moskvas asfaldil sõidetud Rally Masters Show'l.  

«Kindlasti on see meile paras väljakutse, kuna tegemist on keerulise ralliga. Meie selle aasta plaanidesse kuulvad ka asfaldirallid ja Iirimaa annab meile kindlasti väga hea kogemuse. Eelmise aasta Moskva võistluselt, millel oli pikkust kokku 40 kilomeetrit, saime esmase arusaama, kuidas Fiesta R5 asfaldil asfaldiseades toimib. Kuna tegemist on meile uue ralliga, siis ei tee veel prognoose. Saame esmaspäeval teha rallieelse testi ja väga oluline on siin katsed tutvumise ajal hästi kirja saada. See määrab rallil palju ja kindlasti soovime Iirimaal kiiresti sõita. Hakkame algusest minema ja sõltuvalt olukorrast teeme plaane, kuidas edasi. Suur abi on MM-Motorsport meeskonnast, kellel on väga suured kogemused asfaldirallidelt. Täname kõiki toetajaid, sõpru ja fänne, kes meie tegemistele kaasa elavad,» rääkis Raul Jeets.

Raul Jeets ja Andrus Toom osalevad tänavu 5-7 FIA ERC sarja etapil ja see on nende teine start sarjas peale talvist Liepaja rallit Lätis. Hooaja tähtsaim FIA ERC sarja etapp on kindlasti kodune auto24 Rally Estonia, mis sõidetakse 17.-19. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel.

Circuit of Ireland algab neljapäeval, 2. aprillil sõidetava kvalifikatsioonikatsega, millele järgneb kvalifikatsioonikatse tulemuste alusel stardikohtade valik. Reedel, 3. aprillil sõidetakse kaheksa kiiruskatset ja laupäeval, 4. aprillil kümme kiiruskatset. Kiiruskatsete kogupikkuseks on 215,22 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles