Juhkami ja Venno jõudsid Austrias kindlalt finaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno sai lisaks Austria liigale end proovile panna ka Meistrite liigas.
Oliver Venno sai lisaks Austria liigale end proovile panna ka Meistrite liigas. Foto: cev.lu

Võrkpallikoondise liikmete Martti Juhkami ja Oliver Venno koduklubi Innsbrucki Hypo Tirol marssis Austria meistrivõistlustel kindlalt finaali, kui kolme võiduni peetud poolfinaalseerias loovutati Waldviertel SG Union Raiffeisen meeskonnale vaid üks geim. Esimene finaalmäng igipõlise rivaali Bleiburgi SK Posojilnica Aich/Dobi vastu saab teoks 8. aprillil. 

Kaks nädalat tagasi Kesk-Euroopa liiga võitjaks tulnud Innsbrucki meeskond saavutas poolfinaalseerias Waldvierteli võistkonna üle vastavalt 3:0 (19, 17, 15), 3:1 (20, -22, 19, 15) ja 3:0 (15, 13, 13) võidu. Juhkami tõi esimeses mängus 9 ja Venno 11 punkti. Teises kohtumises kanti Juhkami arvele 13 ja Venno kontosse üleplatsimängijana 23 silma. Seeria viimaseks jäänud vastasseisus kogus Juhkami parimana 16 ja Venno 9 silma. 

«Nagu eeldada võis, saavad finaalis kokku kaks favoriiti. Poolfinaalseeria kodumängud tulid suhteliselt kergelt, aga võõrsil pidime tõesti pingutama, sest vastased tegid hea etteaste. Meeskonna ja ka minu enda vorm on hooaja lõpuks läinud päris heaks. Seetõttu on vastastel meie vastu raske, kuna oleme füüsiliselt ja tehniliselt palju paremad. Erandiks on vaid finaalvastane Aich/Dob, kes on samuti korralikult komplekteeritud,» kommenteeris Juhkami poolfinaalseeriat.  

«Finaalseeria peetakse seitsmest parem ehk vaja on koguda neli võitu. Muidugi sooviks kõik mängud võita, mis tähendaks ajaloolist saavutust - kunagi varem ei ole ükski meeskond hooaja jooksul kõiki mänge võitnud. Kui esineme sama hästi kui Kesk-Euroopa liiga finaalis, siis on see võimalik. Vastased tegid kindlasti omad järeldused ja annavad endast kõik, et meie mängu lõhkuda. Panused on suured, sest mängus on Meistrite liiga koht ja Austria meistritiitel,» analüüsis Juhkami eelseisvaid kuldmedalimänge. 

«Meie esitus oli väga hea, tegutsesime ühtse meeskonnana. Selline tulemus oli oodatud juba enne poolfinaalseeria algust. Loodan, et võtame finaalseeria 4:0 tulemusega ära ja siis saab nädala puhata, et seejärel juba koondisega liituda,» rääkis Venno pärast viimast poolfinaalmängu.

Nelja võiduni peetav finaalseeria saab alguse 8. aprillil Hypo Tiroli koduväljakul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles