Pahane Ecclestone kritiseeris F1 sarjas kõiki ja kõike

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone on värskelt alanud uue F1 hooaja järel püha viha täis ja kritiseeris Malaisia GP eel nii võistluste korraldajaid, võistlejaid, reegleid kui ka üleüldist seisu.

Sel nädalavahetusel sõidetava Malaisia etapi eel võtsid ajakirjanikud F1 sarja bossi küsituse alla ja said rohkelt pahandavaid vastuseid. Alustuseks kritiseeris Ecclestone Saksamaa GP ümber toimuvat saagat - nimelt otsustas Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA- toim.) loetud päevad tagasi, et sel hooajal jääb mainekas Saksamaa etapp ametlikult ära. Põhjuseks oli asjaolu, et viimastel aegadel võidusõitu võõrustanud Hockenheimi ja Nürburgringi rajad ei leidnud piisavalt rahastajaid ja olid niiviisi võõrustamisest loobuma sunnitud.

«On naljakas, kuidas need inimesed suudavad raha välja kaevata selliste asjade jaoks nagu olümpiamängud, ujumise meistrivõistlused, kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused ja jumal teab veel mis,» kurjustas Ecclestone sakslastega. «Olen õppinud, et lepingud ei ole sageli väärt isegi seda paberit, millele nad kirjutatud on,» lisas Ecclestone vihjega, et kuigi Hockenheimi ringrajal on F1 sarjaga siduv leping, ei pruugi see siiski tähendada, et kuninglik võidusõidusari sinna tulevikus naasta saab.

Lisaks teatas F1 boss, et Saksamaa etapp ei pruugi olla ainuke, mis vormel-1 sarja kalendrist kaob. «On palju asju, mida me tahaksime, aga me ei saa neid, sest ei ole võimalik neid endale lubada. Mis läheb, see läheb,» vihjas Ecclestone, et küsitav on ka maineka Itaalias sõidetava Monza etapi tulevik.

Järgmisena said 84-aastaselt vormelibossilt sõimata ka teiste võidusõitude korraldajad ja FIA ametnikud, kes demokraatlikumaks muutunud sarjas Ecclestone'i mõjuvõimu veidi piiravad. «Mina ise tean, mida tuleks teha, aga ma ei saa mitte midagi teha,» teatas nördinud Ecclestone, kes vaatas Austraalias sõidetud hooaja avaetappi Londonist ning oli äärmiselt pettunud, et stardis oli vaid 15 masinat. «See peaks ju võidusõit olema!» lisas Ecclestone.

Oma osa kriitikast said ka võidusõitjad ja täpsemalt neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. «Lewis (Hamilton, valitsev maailmameister- toim.) on F1 sarjale hea esindaja. Mõned teised mehed, teiste hulgas Vettel, arvavad, et nende ainukeseks tööks on kiiresti sõitja,» teatas Ecclestone, et pole aastatel 2010-2013 F1 sarjas meistriks tulnud Vetteli avaliku käitumisega üleliia rahul.

Kokkuvõtteks leidis kuningliku võidusõidusarja boss, et vaja oleks tõsiseid muudatusi, kuid meeskonnad takistavad nende tegemist. «Aastaid oleme ainult parandanud vana maja ning olen pettunud ja pahane, et oleme jõudnud sellisesse seisu. Me vajame uusi reegleid, aga meeskonnad peavad nendega nõus olema. Nad teevad seda aga ainult siis, kui see ei kahjusta nende isiklikke huvisid,» selgitas Ecclestone oma arusaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles