Kehra ja Viimsi selgitavad põhiturniiri võitja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall
Käsipall Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse põhiturniiri viimane ehk 21. voor, kus esikoha omaniku selgitavad HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Põlva Serviti. Esikoha heitlust saab otseülekandes vaadata Postimees.ee vahendusel, mäng toimub teisipäeval, 31. märtsil kell 19 Kehras.

Teistes mängudes lähevad vastamisi Aruküla SK – Valga Käval, Viljandi HC – SK Tapa ning Audentes – HC Viimsi/Tööriistamarket

Kehra alistas eelmises voorus võõrsil Viljandi 22:21 ning Serviti oli Valgas 38:16 üle sealsest Kävalist. Kehralaste peatreener Jüri Lepp ei jäänud rahule oma hoolealuste esinemisega mängus Viljandiga. «Peame ennast parandama ning rünnakul juurde panema ja kaitses vähem vigu tegema,»
analüüsis Lepp. «Kuigi põhiturniiri esikoht ei pruugi midagi suurt tähendada, tahame Servitile alati muskleid näidata. Neil on noor, ühtlane ja energiline meeskond. Kindlasti saab oluliseks mängutaktika, aga sellest pole mõtet enne kohtumist täpsemalt rääkida.»

Serviti juhendaja Kalmer Mustingu jaoks on olulisemad kohtumised alles ees. «Põhiturniiri esikoht ei anna automaatselt midagi. Teinekord on koduväljakueelisest kasu, teinekord mitte. Märksa rohkem loeb see, mis seisus meeskonnad teatud hetkel on. Seekord mängime küll võõrsil, aga samas piisab meile viigist, mis võrdsustab seisu,» lausus Musting. «Edu saavutab see, kes tegutseb paremini kaitses ja kes saab paremini hakkama kiirrünnakutel ning kumma meeskonna väravavahid tegutsevad kindlamalt,» lisas Musting.

Põhiturniiri viimases voorus kohtuvad ka Aruküla SK ja Valga Käval Aruküla on saanud kaks võitu järjest ja meeskonna peatreener Toivo Järv loodab, et põhiturniiri lõpuks saadakse mööda ka Audentesest. Kuigi faktiliselt on Arukülal play-offi koht käes, tahavad nad näidata, et on ka reaalselt selle väärilised. «Meie jaoks on oluline lõpetada põhiturniir vähemalt kuuendana,» ei varjanud Järv. «Oleme saanud järje peale, sest mehed on vigastustest paranenud ning ka väravavahid on hoogu sattunud. Käval on meiega samal tasemel meeskond, aga üritame nad murda hea kaitse ja kõva tempoga,» teatas Järv.

Käval on endiselt kimpus traumadega ja teiste seas on rivist väljas Meistriliiga suurim väravakütt Andris Celminš. «Oleme hädas vigastustega ning lisaks sellele kimbutab möödunud nädalavahetusel A-vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel osalenud nooremaid mehi väsimus,» tunnistas Kävali üks juhendajatest Hendrik Karlson. «Poistel on olnud suur koormus ja peame mõtlema, kuidas järgmisel hooajal edasi minna. Siiski on meil praegu viies koht kindel ning Aruküla vastu saame proovida erinevaid mänguskeeme, et play-offiks paremini valmis olla,» lisas Karlson.

Viljandi HC võõrustab omakorda SK Tapa võistkonda. Viljandi osaleb sel nädalavahetusel Klaipedas toimuval Balti Challenge League’i finaalturniiril. Eesti Meistriliigas on põhiturniiri kolmas koht juba tagatud ning seega saavad mulgid matši Tapaga ilma suurema lisapingeta võtta. «Siiski kavatseme Tapa vastu maksimaalse keskendumise pealt minna, et enne play-offi emotsioon üleval hoida,» sõnas Viljandi peatreener Marko Koks. «Pealegi on Tapa suhteliselt sarnane meie veerandfinaalivastasele Arukülale. Kuigi Arukülal on võrreldes Tapaga kogemust rohkem, saame enne play-offe vajaliku mängu. Meid ootab ees tihe graafik ning ka sellega kohanemiseks on matš Tapaga hea.»

Tapa jäi play-offist välja, kuid meeskonna juhendaja Elmu Koppelmanni jaoks oli hooajas palju positiivset. «Negatiivne oli muidugi see, et me veerandfinaali ei pääsenud, aga kõik poisid astusid arengus aastaga suure sammu edasi,» tõdes Koppelmann. «Tiimis tekkisid uued liidrid ja kui mehed tahavad, siis arenemiseks on platvorm olemas. Kuidas mängijaid Tapal hoida, selleks paraku valemit pole. See soov peab ilmselt meeste enda poolt tulema,» nentis Koppelmann.

Audentese võistkond on omakorda hooaja viimases mängus vastsmisi HC Viimsi/Tööriistamarketiga. «Tahame hooaja väärikalt lõpetada ja Viimsi vastu hea partii esitada,» ütles Audentese peatreener Riho-Bruno Bramanis. «Kuigi hooaeg on olnud pikk, lähme mängule täie tõsidusega, et põhiturniiri lõpp ära ei vajuks. Kuna oleme alati üritanud endast suuremaid üllatada, siis lähme mängule selle mõttega ka seekord.»

Viimsi/Tööriistamarketil on põhiturniiri neljas koht kindel, kuid vastasele ei kavatseta allahindlust teha. «Peame hea enesetunde jaoks võidu ära võtma,» teatas Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen. «Kohtumine Audentesega on treeningu mõttes hea. Tahame joosta ja selleks on meil jaksu. Lisaks sellele on meeskonnas paranenud koostöö,» lisas Pinnonen.

Tabeliseis 20. vooru järel: Põlva Serviti 36, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 36, Viljandi HC 30, HC Viimsi/Tööriistamarket 24, Valga Käval 11, Audentes 9, Aruküla SK 8, SK Tapa 6 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles