Vettel surus end vihmases kvalifikatsioonis kahe Mercedese vahele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõidetakse sel nädalavahetusel Malaisia GP. Tänases kvalifikatsioonis tekitas kõvasti põnevust teise vooru ajal Sepangi ringrada tabanud paduvihm, mis jättis viimasest voorust ehk kümne hulgast välja näiteks Kimi Räikköneni Ferraril. Enam kui pooletunnise pausi järel õnnestus ajasõit siiski lõpule viia ning parimalt kohalt stardib homme avaetapi võitja Lewis Hamilton Mercedesel. Vaid 0,074 sekundiga kaotas talle Sebastian Vettel Ferraril, kolmandast ruudust läheb homme rajale Nico Rosberg Mercedesel ja neljandast Daniel Ricciardo Red Bullil.

Viies oli Daniil Kvjat samuti Red Bullil, kuues uustulnuk Max Verstappen Toro Rossol. Järgmisest reast stardivad Felipe Massa Williamsil ja Romain Grosjean Lotusel, esikümne lõpetavad teine Williamsi sõitja Valtteri Bottas ja Marcus Ericsson Sauberil. Räikkönen stardib 11. kohalt, Fernando Alonso ja Jenson Button McLarenitel said tänases kvalifikatsioonis tagantpoolt vastavalt kolmanda ja neljanda koha.

Homne võidusõit algab Eesti aja järgi kell 10.

Ajasõidu käik:

Ajasõidu alguseni on jäänud loetud minutid.

Kvalifikatsioon on alanud!

Raja läheduses kogunevad vihmapilved, kuid praegu on rajal veel kuiv

Parim aeg on Hamiltoni ja paremuselt teine Rosbergi nimel, kuid Vettel sõidab kõvemate rehvidega välja vaid kuus kümnendikku Hamiltonist kehvema aja.

Esimene voor läbi!

Välja jäävad oodatult nii Merhi kui ka Stevens, viimane rajal ei käinudki. Samuti ei pääse avavoorust edasi McLareni sõitjad Alonso ja Button ning esimesena jääb joone alla Austraalias ilusat sõitu teinud Felipe Nasr Sauberil.

Merhi ja mõistagi ka Stevens ei mahu ka 107% sisse, seega ei pruugi homme rajal näha kumbagi Manorit.

Kõik 15 meest lähevad teises voorus kohe rajale, sest vihmapilved on jõudnud rajale ähvardavalt lähedale.

Vihma tõttu meenutab kvalifikatsioon juba võidusõitu!

Vihma sajab!

Hamilton on alles kaheksandal kohal, Räikkönen aga 11. ja jääb viimasest voorust välja!

Kolm esimest: Rosberg, Vettel ja Bottas

Vihma kallab ja kõik mehed tulevad boksi.

Viimasest voorust jäävad välja Räikkönen, Maldonado, Hülkenberg, Perez ja Sainz

Sajab kõvasti ja halvemal juhul võib see isegi tähendada, et kvalifikatsiooni viimane voor jääb üldse sõitmata. Sel juhul oleks esikümne järjekord järgmine: 1. Rosberg, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Ricciardo, 5. Grosjean, 6. Massa, 7. Verstappen, 8. Hamilton, 9. Kvjat, 10. Ericsson

Kolmas voor on esialgu 15 minuti võrra edasi lükatud.

Nagu ikka, mõõdetakse ka Malaisias suurimat lõppkiirust ning on huvitav, et sedapuhku ei pääsenud kolmest esimesest mehest kaks isegi viimasesse vooru. Esimese viie seas on Massa, Räikkönen, Maldonado, Bottas ja Ericsson. Kumbki Mercedes ei mahu seejuures isegi esikümnesse.

Mercedses raadioside teatel sõidetaks vihmasaju jätkumisel kvalifikatsiooni viimane voor siiski homme enne võistlust.

Tundub aga, et ilm on pisut selginemas ja kvalifikatsioon õnnestub siiski täna lõpule viia.

Turvaauto käib rada testimas ja viimase vooru algus lükatakse veel 15 minutit edasi.

Turvaauto on taas rajal olusid kontrollimas.

Otsus on positiivne ja mõne minuti pärast läheb taas sõiduks!

Kolmas voor on alanud.

Hamilton edestab praegu Rosbergi enam kui sekundiga, kolmas on Vettel. Üldse ei liigu märjal rajal aga Williamsid.

Vetteli viimane aeg on Hamiltoni omast vaid 74 tuhandikku kehvem!

Mercedesed on aga veel tulemas.

Rosberg pingutab kõvasti, aga ei paranda aega ja jääb kolmandaks!

Hamilton ei paranda samuti, kuid on kvalifikatsiooni võitja.

1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Rosberg, 4. Ricciardo, 5. Kvjat, 6. Verstappen, 7. Massa, 8. Grosjean, 9. Bottas, 10. Ericsson

Enne kvalifikatsiooni:

Vabatreeningute põhjal näib, et Ferrari on mahajäämust Mercedesest Austraalias peetud avaetapiga võrreldes pisut kärpinud. Esimesel ja kolmandal vabatreeningul oli kiireim küll Nico Rosberg Mercedesel ja teisel näitas parimat aega tema tiimikaaslane Lewis Hamilton, kuid teise aja sõitis nii esimesel kui ka teisel vabatreeningul välja Kimi Räikkönen Ferraril. Viimasel vabatreeningul oli soomlane kolmas.

Temast ei jäänud kaugele ka Sebastian Vettel teisel Ferraril, järjest paremat kiirust näitasid iga vabatreeninguga ka Williamsi sõitjad Felipe Massa ja Valtteri Bottas. Endiselt on aga võistlejaterivi lõpus McLarenid ning kindel pole seegi, et pühapäeval 20 autot üldse starti pääseb - pärast vahelejäetud avaetappi vormelikarusselliga liitunud Manor Marussiad ei mahtunud näiteks kolmandal vabatreeningul 107% reegli sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles