Eesti sai sulgpalli EMil esimese võidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sulgpalli noortekoondis.
Eesti sulgpalli noortekoondis. Foto: Kristel Vask/Eesti Sulgpalliliit

Poolas toimvatel sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlustel sai Eesti täna oma alagrupis esimese võidu, kui alistati Soome 4:1.

Eesti poolt alustasid matši võidukalt segapaarismängus Helina Rüütel ja Mihkel Laanes. Teise võidupunkti tõi üksikmängus Kristin Kuuba, kes alistas Annmarie Oksa 21:16, 24:22. Soomlased said ainsa võidupunkti meeste üksikmängus, Valtteri Nieminen võitis Mihkel Laanest 21:12, 21:12. Kohtumise otsustava kolmanda mänguvõidu said Kristin Kuuba ja Helina Rüütel paarismängus, olles tulemusega 21:10, 21:12 üle Elina Niiranenist ja Linnea Vainulast. Neljanda punkti kindlustasid kohtumise viimases mängus samuti vastaseid kahe geimiga võitnud meespaar Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa.

Eile õhtul peetud kohtumises alagrupi suursoosiku Hollandiga jäi Eesti alla tulemusega 1:4. Ainsa mänguvõidu said Kristin Kuuba ja Helina Rüütel paarismängus. Holland on võitnud alagrupis kõik seni peetud kohtumised.

Täna õhtul peab Eesti oma alagrupis viimase kohtumise Kreekaga, kes on kõik senised mängud kaotanud. Kuna Soome alistas esimeses mängus Eestist jagu saanud Šveitsi, siis võib kolme võistkonna vahel tekkida «surnud ring» ja Eestil on võimalused saada veel alagrupis Hollandi järel teine koht. Seda eeldusel, et Eesti alistab Kreeka ning Holland jätkab täiseduga ka viimases mängus Soome vastu. Sel juhul määravad Eesti lõpliku koha matšides saadud mänguvõitude ja kaotuste suhe. Veerandfinaali pääseb alagrupi võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles