Kerde võiduka poolfinaali järel: nägin, et mehed on nõus võitlema viimse veretilgani

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Toomas Huik

Üllar Kerde juhendatav Moskva Dinamo alistas Venemaa korvpalli karikavõistluste poolfinaalis kahe lisaaja järel Samara Krasnõje Krõlja meeskonna 86:82 (normaalaeg 65:65) ning kohtub finaalis Novosibirskiga.

Karikasarjas saavad osaleda vaid venelased, seetõttu Dinamo mängujuht Sten-Timmu Sokk täna kaasa ei teinud. Dinamo parimana viskas Denis Saharov 21 punkti, Jevgeni Karpenko lisas 15 silma.

Kerde tõstis mängu analüüsis esile meeskonna iseloomu. «Oli väga keeruline mäng, kuid meie meeskond sai raskustega hakkama, ei lasknud käsi rüppe ning võitles lõpuni. Tõsi, meil oli kohtumise algul probleeme, kuid see tulenes mõningasest närvitsemisest,» vahendab basket.ee Kerde sõnu.

Ta lisas: «Olin meestes kindel, selles, et neis jätkub tahet ja iseloomu, meeskond lihtsalt ei saanud kaotada seda mängu. Kui poisid läksid teisele lisaajale, nägin, et nad on nõus võitlema viimse veretilgani.»

Finaalist ootab Kerde vähemalt sama rasket mängu: «Tuleb hoopis teine mäng, mitte vähem raske. Seepärast on vaja piisavalt puhata ja valmistuda homseks kompromissituks võitluseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles