Ferrari ja Vettel on tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

«Grazie, grazie! Forza Ferrari!»* kõlas juubeldava Sebastian Vetteli suust hetk pärast Malaisia etapi lõpujoone ületamist. Sakslane oli teinud hooaja teisel osavõistlusel midagi, mis tundus veel kaks nädalat varem Austraalias ilmvõimatuna – seljatanud vahetus võitluses mõlemad Mercedesed.

Ferrari ülevoolav rõõm ja samavõrra suur kergendus on mõistetavad, sest viimati tõusis punatiimi sõitja poodiumi kõrgeimale astmele 2013. aasta mais Hispaanias. Möödus 34 etappi ja pea kaks aastat, enne kui Vettel põua lõpetas. Seejuures ei toonud sakslasele Mercedeste ees esikohta õnn, vaid taktikaliselt briljantne sõit – neljandal ringil ei läinud ta turvaauto rajale tuleku järel rehve vahetama, vaid läbis distantsi kahe boksipeatusega. Mercedesed vahetasid rehve kolm korda ja kaotasid lõpujoonel kümmekonna sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles