Maadluse tagala on tippude järel arvatust tühjem

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta Tallinn Open
2015. aasta Tallinn Open Foto: Tairo Lutter

Eesti maadlus elab hästi – Heiki Nabi on kolm aastat järjest võitnud tiitlivõistluste medali ning Ardo Arusaar ja Epp Mäe on heal päeval võimelised samaks. Võimekat järelkasvu pole neile samas juba aastaid tulnud ja 16-aastase andeka Denis Bolunovi küpsemiseni läheb veel aega.

Samas medalit pole noorte tiitlivõistlustel ette näidata ka temal ja seni on ta maadlusringkondades laineid löönud vaid Eesti-siseselt, sest Bolunov on tulnud juba kahekordseks Eesti meistriks, viimati kuu aega tagasi Tartus –66 kg klassis. Tõsi, kadettide hulgas on tal väärismetalli võimalik koguda ka veel sel aastal. Oma vanuses on maailma ja Euroopa mõistes korralikul keskmisel tasemel ka 19-aastane Anastassia Krasnova, kelle eelmisel nädalal saavutatud U23 EMi (–55 kg) viiendat kohta võib lugeda isegi väikeseks üllatuseks.

Kahjuks on pärast neid pilt oluliselt tumedam. Kui Krasnova välja arvata, on teised juunioride tiitlivõistlustele saadetud maadlejad toonud koju kohti, mis asuvad tabeli lõpus. Et Bolunov on nii noor, ei saa teda veel kindlaks tegijaks pidada. Sest nagu näitab ajalugu, tuleb täiskasvanute seas edu väga raskelt kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles