Galerii: MotoGP ülipõneva avaetapi võitis supersõidu teinud vanameister Valentino Rossi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kataris Losaili ringrajal sõidetud tänavuse MotoGP sarja ülipõneva avaetapi võitis Valentino Rossi, kes kallutas enda kasuks suurema osa sõidust kestnud nelja mehe omavahelise heitluse.

Rossi startis võistlusele alles kaheksandalt kohalt ja langes avaringil kümnendaks, ent peagi pääses konkurentidelt eest nelik, kuhu kuulusid peale Yamahal sõitva Rossi veel tema meeskonnakaaslane Jorge Lorenzo ning Ducati sõitjad Andrea Dovizioso ja Andrea Iannone. Pikalt võitlesid esikoha pärast Lorenzo ja esikohalt startinud Dovizioso, kuid sõidu viimastel ringidel langes Lorenzo hoog ning lisaks Doviziosole pääsesid temast mööda nii Rossi kui ka Iannone.

Mõni ring enne lõppu möödus Rossi Doviziosost ning kohti vahetades sõideti mitu ringi. Ducati parem sirgekiirus andis Doviziosole stardisirgel küll võimaluse esikoht endale haarata, samas eksis Dovizioso mitu korda esimesesse kurvi pidurdamisel ja nii mindi viimasele ringile ikka Rossi juhtimisel. Viimase ringi viimastes kurvides ei suutnud Dovizioso enam Rossi tuules püsida ja nii ei tekkinud tal ka lõpusirgel enam šanssi kaasmaalasest mööduda.

Rossi edu Dovizioso ees oli lõpuks 0,174 sekundit, Iannone ja Lorenzo kaotasid enam kui kahe sekundiga. Viienda koha sai tiitlikaitsja, mullu kümme esimest etappi järjest võitnud 22-aastane Marc Marquez (Honda). Hispaanlane langes avakurvis võistlejaterivi lõppu 25. kohale, murdis end sealt küll kiirelt viiendaks, kuid ei suutnud siis enam esinelikut püüda. Kuues oli Marquezi meeskonnakaaslane Dani Pedrosa.

Motoringrajasõidu tippklassis seitse korda maailmameistriks kroonitud 36-aastasele Rossile oli tegu karjääri 109. etapivõiduga. Mullu oli MM-sarja vanim sõitja üks kolmest mehest, kes suutis Marquezi valitsemisaastal etapi võita, olles parim nii Misanos kui ka Phillip Islandil peetud etappidel. Mulluse hooaja kokkuvõttes lõpetas Rossi Marquezi järel teisena.

MotoGP hooaja teine etapp sõidetakse 12. aprillil USAs Austini ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles