Hollandi ajaleht: Kangerti ja Taaramäe klubi jääb World Touri litsentsita

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana ratturid.
Astana ratturid. Foto: SCANPIX

Hollandi ajaleht De Telegraaf kirjutab, et Eesti profiratturite Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe klubi Astana jääb World Touri litsentsita, ajalehe andmetel teeb Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) otsuse avalikuks neljapäeval.

UCI teatas veebruari lõpus, et on tutvunud Lausanne'i Sporditeaduste Ülikooli poolt koostatud auditiga, mis on seotud eelmisel aastal mitme dopinguskandaaliga seotud olnud Astana meeskona tegevusega. Auditi tegemine oli üks tingimus, et Rein Taaramäele ja Tanel Kangertile palka maksev Astana saaks käesolevat hooaega World Touri tasemel alustada. Pärast põhjalikku tutvumist auditiga langetas UCI otsuse, et teeb litsentsikomisjonile ettepaneku Kasahstani tipptiimilt litsents ära võtta, vahendas ERR Sport.

De Telegraaf kirjutab, et UCI kõrgem ametnik kinnitas neile, et otsus Astana litsentsita jätta tehti juba 20. märtsil, aga avalik teadaanne tehakse 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles