Olümpiat sihtivaid vollemehi jahmatasid Rhodose olud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalavahetusel koos Karl Jaaniga Anapas toimunud Venemaa lahtistel rannavõrkpallikarikavõistlustel pronksi pälvinud Rivo Vesik tänab autasustamistseremoonial kohtunikke ja korraldamisel abiks olnud vabatahtlikke.
Eelmisel nädalavahetusel koos Karl Jaaniga Anapas toimunud Venemaa lahtistel rannavõrkpallikarikavõistlustel pronksi pälvinud Rivo Vesik tänab autasustamistseremoonial kohtunikke ja korraldamisel abiks olnud vabatahtlikke. Foto: volleygrad.ru

Kui rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Karl Jaani teisipäeval Londoni olümpia valikturniiri toimumis­paigas Rhodosel treeningule läksid, vajus nende suu pärani ja nad küsisid teineteiselt: kas sellistes tingimustes hakkamegi mängima?



«Võistluskeskus, kui seda nime üldse kasutada võib, näeb välja, nagu toimuks siin suvaline külaturniir. Platsid on aukus ja väljakuid piiravad võrgud katki. Tüüpiline Kreeka värk. Minu reaktsioon oli: tohoh, mis asi see on?» rääkis Vesik. Hotelli ta kiitis. «Territooriumilt välja minnes vaatab aga vastu preeria, sest asume linnast nelja kilomeetri kaugusel.»

Koos Eestiga osalevad Maailma Karika nime kandval turniiril, mida toimub Euroopas kaheksa, võõrustaja Kreeka, Rumeenia ja Küpros. Kellega Eesti poolfinaalis vastamisi läheb, selgub pärast tänast loosi.

Meestest esindavad Eestit peale Vesiku-Jaani kaheksa-aastase pausi järel koos mängivad suurte kogemustega vennad Kristjan ja Kaarel Kais. Naiste koondise moodustavad Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal Mari-Liis Graumann – Anu Ennok ja Kristel Kiens – Kertti Külm.

Kui meie mehi võib lugeda suursoosikuteks, siis õrnema soo esindajad peaks rahul olema ka finaalipääsu üle. Seda muidugi juhul, kui poolfinaalis ei kohtuta favoriidiseisuses oleva Kreekaga.

Nii meeste kui naiste edasipääsu võib nurjata vaid ülim ebaõnn, sest tuleval aastal toimuvasse teise ringi jõuavad kolm paremat ja Küpros peaks olema selge autsaider.

«Maailma edetabeli järgi oleme favoriidid, kuid kreeklased on hästi valmistunud. Rumeenia koondises on juttude põhjal vahvad kujud, kuid rannavõrkpall pole nende tugevaim külg,» muheles Vesik.

Alates mai algusest MK-sarjas tiirelnud ja eelmisel nädalavahetusel Anapas toimunud Venemaa lahtistel karikavõistlustel pronksi pälvinud Vesik tunnistas, et hooaja viimasel turniiril pigistatakse välja viimaseid ihumahlu.

«Mängides väsimus kaob. Siin on suurem motivatsioon pingutada kui Venemaal, sest kokkuvõttes on võimalik saavutada midagi suurt,» ütles Vesik, kelle debüüthooaeg koos Jaaniga lõppes maailma edetabelis 31. kohal. Praegu neil Londonisse asja pole, kuid punktide kogumine läheb lahti alles järgmisel aastal.

Lihtsam pole ihaldatud võistluse pääset hankida ka Maailma Karika truniiril. Teises ringis jätkavad 24 paremat Euroopa riiki, kes loositakse kuude alagruppi, mille võitjad jõuavad otsustavasse faasi.

2012. aastal kaheksa koondise osavõtul – antakse kaks wild card’i – toimuval võistlusel teenib olümpiapileti vaid võitja. Kaks viimast kohta jagatakse välja vahetult enne olümpiat peetaval nn finaaletapil, millest võivad osa võtta need riigid, kelle võistkond pole veel Londonisse kvalifitseerunud.

Tuleb aga silmas pidada, et ühest riigist ei pääse olümpiale üle kahe paari. Kui näiteks Saksamaa, kelle kaks paremat võistkonda mahuvad eeldatavalt maailma edetabeli 16 parema sekka, alistab Maailma Karika 3. ringi turniiri finaalis Eesti, teenivad koha Londonisse eestlased (kui Eestil pole maailma reitingus 16 parema seas kaht paari).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles