Islandi juhendaja: Eesti koondise treener teeb head tööd

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi jalgpallikoondise mängijad.
Islandi jalgpallikoondise mängijad. Foto: SCANPIX
Homme Eesti jalgpallikoondisega kohtuva Islandi koondise üks kahest peatreenerist Heimir Hallgrimsson tunnustas mängueelsel pressikonverentsil Eesti koondises tehtavat tööd.

«Teie meeskond on võrreldes eelmise mänguga kõvasti arenenud, te ei lase endale enam nii palju väravaid lüüa,» viitas Hallgrimsson mullu juunis Reykjavikis saadud 1:0 võidule. «Kuskilt on vaja uuendamist alustada ja see on alati kaitsemäng. Viimasest kümnest mängust seitsmes pole Eestile löödud üle ühe värava. Eks treener loodab muidugi alati, et kui mängus lüüakse üks värav, siis teeb seda tema meeskond, aga arvan, et Eesti koondise treener teeb head tööd. Näen progressi,» sõnas koos rootslase Lars Lagerbäckiga peatreeneritööd tegev Hallgrimsson.

Islandi koondis on EM-valiksarja alustanud suurepäraselt, kui viie mängu järel on neil tabelis neli võitu ja üks kaotus. See annab alagrupi tabelis Tšehhi järel teise koha, seejuures on Island suutnud alistada nii Türgi kui ka Hollandi. Viimati oldi laupäeval võõrsil 3:0 üle Kasahstanist. «Meil endal on läinud üle ootuste hästi. Kui oleksime enne tööleasumist öelnud, et saame sellest valikgrupist viie mänguga 12 punkti, oleks meid kohe lahti lastud!» naeris Hallgrimsson. «Tagasisõit Kasahstanist oli küll pikk, aga alati on oluliselt mõnusam lennata, kui tuled tagasi kolme punktiga,» lisas ta.

Eesti ja Islandi maavõistlus, kus teeb oma viimase mängu Eesti eest Raio Piiroja, algab homme Lillekülas kell 19.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles