Kuidas võiks ründaja Piiroja ajalugu teha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Graafik: PM

Täna paneb jalgpallurikarjäärile piduliku punkti üks Eesti koondise legendaarseid mängijaid Raio Piiroja, kui ta jookseb väljakule kohtumises Islandiga. Viimati 2013. aasta lõpus MM-valikmängus Türgiga palli puudutanud keskkaitsja esitas enne lahkumismängu peatreener Magnus Pehrssonile soovi, et ehk oleks võimalik tal mängida hoopis ründajana. Ühiselt leiti, et meeskonna üldist esitust silmas pidades oleks ehk nii tõesti turvalisem. Kas karjääri jooksul koondise eest kaheksa väravat löönud Piirojast võiks aga saada esimene eestlane, kes oma lahkumismängus tabamuseni jõudnud?

Seni on pidulik lahkumismäng korraldatud kuuele sada matši täis saanud koondislasele (Marko Kristal, Martin Reim, Mart Poom, Indrek Zelinski, Kristen Viikmäe, Andres Oper), kellest kolm viimast on olnud ründajad. Siiski jäi ka neil väravavõrk sahistamata. Nüüd on Piiroja kord ja esimene eeldus tabamuseni jõudmiseks on igatahes olemas – mees mängib rünnakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles