Murelik Nadal: olen kaotanud vaimse eelise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Miami turniiri kolmandas ringis kaasmaalasele Fernando Verdascole 4:6, 6:2, 3:6 alla jäänud endine maailma esireket Rafael Nadal avaldas pärast turniiri varajast lõppemist antud intervjuus, et on oma praeguse seisundi pärast sügavas mures.

«Asi pole üldse tennises. Asi on selles, et hästi mängimiseks peab olema piisavalt lõdvestunud. Poolteist kuud tagasi logises mu mäng igast otsast. Sellega on seis parem, aga… Ma mängin olulistel hetkedel ikka liiga närviliselt ja olen liialt pinges,» analüüsis Nadal The Telegraphi vahendusel pärast kaotust avameelselt oma vormi.

Nadal, kelle üheks trumbiks on alati olnud see, et ta mängib iga punkti nii, nagu oleks tegu suurturniiri finaali matšpalliga, oli Verdasco vastu võitnud järjest 13 mängu, ent kaotas nüüd talle teist korda järjest. Sel hooajal on hispaanlane kaotanud juba viis mängu, kusjuures ükski neist kaotustest ei ole tulnud mängus oma põhirivaalide ehk Novak Djokovici, Roger Federeri või Andy Murrayga. Viimati kohtus ta teise «suure neliku» liikmega mullu Prantsusmaa lahtiste finaalis, kui alistas seal Djokovici. Järgnesid selja- ja randmevigastused ning pimesoolepõletik.

«Olen tavapärasest väsinum,» sõnas 28-aastane Nadal, kes langeb Miami turniiri järel maailma edetabeli kolmandalt kohalt vähemalt neljandaks ja sõltuvalt teiste mängude tulemustest ehk veelgi rohkem. «Tunnen, et minus pole enesekindlust, mis lubaks mul lüüa palli täpselt sinna, kuhu tahan. Need on kõik väikesed asjad, mida on raske seletada. Minu arvates peitubki nendes mängu olemus. Nüüd peab taas närvid korda saama, et suudaksin väljakul end kontrollida. See on täiesti omaette probleem,» tõdes Nadal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles