Suurbritannia jalgpallikoondist Rio olümpial ei näe

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Giggs (paremal) treenimas koos Suurbritannia jalgpallikoondisega enne Londoni olümpiamänge.
Ryan Giggs (paremal) treenimas koos Suurbritannia jalgpallikoondisega enne Londoni olümpiamänge. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Kuigi Inglismaa jalgpalliliit lootis sarnaselt 2012. aasta Londoni olümpiale Suurbritannia jalgpallikoondise välja panna nii meeste kui naiste seas ka aasta pärast Rio de Janeiros, kukkus plaan läbi, vahendab BBC.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) asepresident Jim Boyce oli varem öelnud, et riigi ühine vutitiim saab rohelise tule alles siis, kui sellega nõustuvad lisaks Inglismaale ka rahvusvahelises jalgpallielus muidu iseseisvalt kaasa löövad Šotimaa, Wales ja Põhja-Iirimaa.

Viimased olid sellele plaanile vastu ja seda oluliselt jõulisemalt kui 2012. aastal. Toona suudeti meeskond siiski kokku panna - lisaks inglastele kuulus tiimi viis Walesi pallurit, sealhulgas Ryan Giggs ja Aaron Ramsey. Naiste võistkonna hulka valiti peale inglaste kaks šotlannat. Mõlemate võistkondade tee lõppes veerandfinaalis.

BBC andmetel kartis näiteks Šotimaa, et nõustumine võib pikemas perspektiivis tähendada nende FIFA-liikmelisuse kahtluse alla seadmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles