Rootsi kergejõustiklane tunnistas dopingutarvitamist

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimine.
Käimine. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal teatas Rootsi kergejõustikuliit, et kogenud käija Andreas Gustafsson on vahele jäänud keelatud ainete tarvitamisega. Eile selgus, et sportlane tunnistas patustamise üles.

"Gustafsson tunnistas, et tema kehas oli dopinguaineid. Ta ütles, et B-proov näitaks sama tulemust, mis A-proov ja seetõttu ei soovinud ta ka selle avamist," ütles Rootsi kergejõustikuliidu käimise alakomitee juht Birger Fält Expressenile. Mis ainega täpselt tegu oli, pole veel teada.

Peamiselt USA-s elav Gustafsson on varem ise dopingutarvitajate kohta jõuliselt sõna võtnud. Enne 2014. aasta Zürichi EMi kritiseeris ta esmajoones venelasi. "See on sama päevselge nagu Lance Armstrongi juhtum. Kahtlemata on Vene kergejõustikus ja käimises palju dopingut," ütles ta.

Viimati võistles 33aastane Gustafsson 7. märtsil Mehhikos, kui katkestas pärast teist kilomeetrit. MMidel on tema parimaks kohaks jäänud 21., Euroopa meistrivõistlustel on ta saanud 12. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles