M-Spordi boss: Tänaku avarii järel jättis mul süda lööke vahele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder pääsesid uppuvast autost kiiresti välja.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder pääsesid uppuvast autost kiiresti välja. Foto: SCANPIX

M-Spordi rallimeeskonna boss Malcolm Wilson tunnistas crash.net’i veergudel avaldatud kolumnis, et Ott Tänaku avarii hirmutas teda tõsiselt.

«Olen sellel spordialal olnud pikalt tegev, kuid Ott Tänaku sõitmine veekogusse Mehhiko MM-rallil on kindlasti vahejuhtum, mida ma kunagi ei unusta,» kirjutas Wilson. «Terve nädalavahetuse jooksul oli palju emotsioone ning eriti oli mure nende 17 minuti jooksul, kui me ei teadnud, mis on Oti ja Raigoga (Tänaku kaardilugeja Raigo Mõlder) juhtunud,» lisas Wilson ning kiitis loomulikult meeskonna tehnilist personali, kes suutsid Tänaku rallimasina taas võistluskorda saada.

«Meil võttis 17 minutit aega, et teada saada, kas Oti ja Raigoga on kõik hästi. Meile tundus see aeg nagu 17 tundi. Kui kaotad autolt tuleva GPSi signaali, siis on olukord halb. Kui kaotad selle signaali aga piirkonnas, kus on vesi, siis võib juba süda seisma jääda,» meenutas Wilson läbielatut.

«Kogu see võistlus näitas, et võrreldes kolme aasta taguse ajaga on Ott läbi teinud suure arengu. Nüüd on hoopis teistsugune piloot. Arvan, et tulevikus tõestavad minu arvamust mitmed head tulemused,» teatas Wilson.

Kokkuvõttes Wilson Tänakut õnnetuses ei süüdistanud ning leidis, et tegemist oli halbade juhuste kokkusattumusega. «Oti kaitseks võin öelda, et õnnetus oli halbade juhuste kokkusattumus. «Katse oli kestnud vaid 2,6 km. Ta pidurdas tugevasti. Seejärel oli maandudes auto ratas kummalises positsioonis ning raske maandumine lõhkus vedrustuse. Seetõttu ei olnud ta enam võimeline järgmist kurvi võtma ja sõitis hoopis veekogusse. Tegemist oli õnnetu juhusega, mis võiks juhtuda kõigiga,» arvas Wilson.

Järgmisena on kavas autoralli MM-sarjas kavas Argentina etapp 23.-26. aprillini ning selleks võistluseks on Wilsonil lihtne soov. «Loodetavasti suudavad mõlemad mehed jõuda finišisse. Kõige tähtsam on see, et naad jääksid kuivale maale,» märkis Wilson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles