Tartu ei lasknud TTÜ-l mängida ja marssis finaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbanki meeskond.
Tartu Bigbanki meeskond. Foto: Tairo Lutter / Postimees

VÕRKPALL. Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalis näeb üle pikkade aastate taas Pärnu ja Tartu vastasseisu, kui tiitli pärast asuvad võitlusse Pärnu Võrkpalliklubi ja Tartu Bigbank. Viimati kohtusid nende linnade klubid finaalis 2003. aastal. Seejuures on alates 2003. aastast kuni tänavuseni finaalis alati olnud esindatud ka Tallinna klubi.  Tartu alistas eile poolfinaali kolmandas mängus TTÜ 3:0, sama skooriga võideti ka seeria.

Alates Schenker liiga veerandfinaalidest väga enesekindlalt tegutsenud tartlased haarasid initsiatiivi mängu avageimist peale ja ei andnud vastasele mingit võimalust. Silmapaistvalt tegutses mängu alguses Tartu noor sidemängija Robert Viiber, kes tõi avageimis koguni viis punkti (kolm blokist, üks serviäss ja üks võrgu pealt mahalöödud pall). Avageim Tartule 25:14.

Siim Ennemuisti ja Daniel Macieli rünnakute toel suutis TTÜ teises geimis tõsist vastupanu osutada, ent otsustavatel punktidel oli ikka kindlam Tartu, võites geimi 25:23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles