Visake, palju tahate, meie viskame ikka rohkem

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (palliga).
Rain Veideman (palliga). Foto: Mihkel Maripuu

«Imelik mäng… ligadi-logadi, nagu vana Tartu rong,» iseloomustas Kalev/Cramo korvpalliklubi president Ivar Valdmaa eile koduväljakul peetud Ühisliiga ülitähtsat kohtumist Minski Tsmokiga. Olgu selle logisemisega, nagu on, kuid peamise eesmärgi suutsid kalevlased täita – 93:84 võidumänguga astuti taas kukesammuke play-off-mängudele lähemale.

Kuigi Kalev võitis, polnud Valdmaa hinnang ülemäära karm. Mängijad ja peatreener Alar Varrak tunnistasid ka ise, et kaitses polnud meeskonna esitus just kõige parem. «Teadsime, et Tsmoki pole kaitses kuigi tugev, kuid see, et lasime neil visata 84 punkti, näitab, et ka meie endi kaitse oli väga vilets,» tunnistas Kalevi parimana 21 punkti kogunud Rain Veideman.

Eelkõige ilmnesid Kalevi probleemid esimesel veerandajal, kui Valgevene klubi tagamängijad pääsesid katete tagant takistamatult viskele ja ammutasid tabamustest enesekindlust. «Meie tagamängijad polnud piisavalt agressiivsed ja pikad jäid liiga korvi alla,» selgitas Veideman ja lisas, et vähene agressiivsus võis tulla alateadvuses tiksunud mõttest, et vastas on turniiritabeli viimane meeskond ning küllap me neid lõpuks ikkagi võidame. «Eks iga mängija peab enda sisse vaatama, et suudaks kohe alguses olla piisavalt agressiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles