Soome alaliidu juht: tõuseme maailma parimaks suusariigiks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen Faluni MMil.
Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen Faluni MMil. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Soome suusaliidu juht Jukka-Pekka Vuori käis välja julge eesmärgi, öeldes Iltalehtile antud intervjuus, et Soomest saab aastaks 2020 maailma parim suusariik.

Lõppenud hooaeg polnud soomlaste jaoks suusaradedel kõige edukam. «Me ei jõudnud ei murdmaarajal, suusahüpetes ega kahevõistluses püstitatud eesmärkideni ja nüüd tuleb teha suunamuutus,» sõnas Vuori.

Murdmaasuusatamise MMil Falunis võitis Soome vaid ühe medali. «Uue strateegia peamine siht on aastaks 2020 tõusta maailma edukaimaks suusariigiks,» avaldas ta. «Eesmärk on kõrge, aga usun, et täiesti reaalne. Kui tahta edasi minna, peavad ka eesmärgid olema suured.»

Aastal 2017 toimub MM Soomes, Lahtis. «MMil tuleb hästi esineda, muidu kaovad toetajad ja olukord muutub keeruliseks. Kui seal õnnestume, on ka edasi kergem minna. Me ei suuda veel Lahti MMil edukaimaks medaliriigiks tõusta, ent tähtsaim on õiges suunas liikumine ja eneseusk. Tahame seal võita medaleid ka kahevõistluses,» lisas Vuori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles