Puusta, Rammo ja õed Umbid jätkavad Meistrite Karikal kuldgrupis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta.
Ingrid Puusta. Foto: ejl / Riina Ramst

Eilsega lõppes Hispaanias Palma de Mallorca'l toimuval purjetamise EUROSAF Meistrite karikasarja avaetapil Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatil kvalifikatsiooniseeria, mille alusel tänasest jätkavad kuldlaevastikus Karl-Martin Rammo, Ingrid Puusta ning Marjaliisa ja Elise Umb. Finn klassile, kus võistlevad Lauri Väinsalu ja Deniss Karpak, jätkub erinevalt teistest avaseeria ühe laevastikuna seilates.

Eile väga head sõitu teinud Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) asub Laser Standard klassis praegu 5. positsioonil.

«Oli ülikeerutav, ülimalt ebaühtlane tuul, mis päeva jooksul kõikus kiiruse 1 m/s ja 10 m/s vahel. Esimeses, nõrgas tuules peetud sõidus sain konkurentidel esimese krüssuga eest ära ja väga keerulistes oludes, kus kindlasti oli oma osakaal ka õnnel, suurendasin finišiks vahe nii pikaks, et edestasin teist kohta kahe minutiga. Teises sõidus jäin paraku kohe esimeses krüssus tuule pööramise järel kapitaalselt valele poole. Üleval märgis oli minu taga umbes 10 paati. Edasi läks õnneks sõit vigadeta ja rabelesin end 24ndaks. Kolmandas sõidus võtsin väga konservatiivse taktika, startisin keskelt ja sõitsin samuti keskel. Hea kiiruse abil tulin sellise riskivabama sõiduga finišisse kolmandana,» võttis Rammo eduka päeva kokku.

Samas klassis võistlev Kaarel Kruusmägi (SMS) on praegu 86. kohal (eilsed sõidutulemused 15, 27, 42) ja purjetab edasi hõbegrupis, 146. asetust omav Martin Aruja (ROPK) (eile 32., 42. ja 52. koht) aga jätkab pronksfliidis. Juhib rootslane Jesper Stalheim.

Ingrid Puusta (NYCS) lõpetas naiste RS:X klassis sõidud kahe 8. ja ühe 11. tulemusega ning paikneb kokkuvõttes tublil 18. real. Esikoha on hetkel hõivanud hiinlanna Manjia Zheng.

Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Maru), kes eile finišeerisid naiste 470 klassis 14. ja 11. tulemusega, paiknevad kokkuvõttes 23. kohal. Esimesteks on endiselt Jo Aleh ja Polly Powrie Uus-Meremaalt.

Finn klassis on eile 37. ja 24. koha saanud Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) hoidmas 26. kohta ning Deniss Karpak (KST) on 36. positsioonil, päeva resultaatideks 24. ja 27. koht. Liidriks on tõusnud Josh Junior Uus-Meremaalt.

Laser Radial klassis olid Anna Pohlaku (TJK) päeva saagiks 37. ja 25. koht ning kokku 74. positsioon tähendab talle regati jätkamist hõbegrupis. Juhib Suurbritannia purjetaja Alison Young.

Hõbefliidis purjetab edasi ka meeste RS:X klassis võistlev Marcus Pertelson (TPLK), kes eilsest kolmest sõidust lõpetas ühe ja seda 39ndana ning paikneb 78. real. Liider on prantslane Julien Bontemps.

Trofeo S.A.R. Princesa Sofia kestab laupäevani, mil eelsõitude tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles