Meistrite liiga finaalturniiri kuubalasest MVP tahab mängida Poola koondises

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilfredo Leon.
Wilfredo Leon. Foto: cev.lu

Äsjalõppenud Euroopa Meistrite liiga finaalturniiri kõige kasulikumaks võrkpalluriks valitud kuuba nurgaründaja Wilfredo Leon tegi eile üllatava avalduse. Kaasani Zeniidi võtmemängija, kes värvati Venemaa tippklubisse möödunud aasta maikuus, teatas, et tahaks kunagi esindada Poolat.

Poola näol on teatavasti tegemist valitsevate maailmameistritega ja Leoni lisandumine annaks neile veel ühe võimsa lisakäigu. Võimalus, et Leon võiks uut koondist esindada juba Rio de Janeiro olümpiamängudel, ei tule aga kindlasti kõne alla, vahendab volley.ee.

Möödunud suvel sai Leonil täis kaheaastane mängukeeld Kuuba koondisele «ei»-ütlemise pärast, misjärel ta sai õiguse üldse taas võistelda. Võidujooksu supertalendi endale saamise pärast võitis Zeniit, Venemaa rikkamaid klubisid. Selle klubiga seob teda jätkuv töösuhe.

Kuuba täiskasvanute koondisesse kutsuti Leon siis, kui ta polnud veel 15-aastanegi. 16-aastaselt oli ta Maailmaliiga resultatiivseimate edetabelis kolmas ja parim servija. 2010. aastal saavutas Kuubaga maailmameistrivõistlustel hõbemedali. Sel aastal otsustaski ta mitte põgeneda Kuubalt (nagu mitmed sealsed võrkpallurid olid teinud), vaid paluda oma maa spordijuhtidelt õigust mängida mõnes välisklubis. Vastuseks diskvalifitseeriti ta saareriigi kombe kohaselt neljaks aastaks. Hiljem lühendati karistust poole võrra. Vabanemise hetkeks oli ta juba kirjas Kaasani Zeniidi ülesandmislehel. Vanust on tal praegu kõigest 21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles