Lewis Hamilton rääkis vormelipilootide raskest elust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Lewis Hamilton rääkis ajakirjale Men’s Health, et vormelipiloote ei nähta tihti sportlastena, kuid tegelikult peavad ka nemad tegema raskeid treeninguid.

«Minu trennid on väga intensiivsed, kuna vormel-1 sarja jaoks peab füüsiline vorm olema hea. Kehale mõjuvad jõud on väga suured. Terve sõidu vältel on sõitjate pulss 150 kuni 160,» rääkis Hamilton.

«Kvalifikatsioonis on see aga koguni 180 kuni 190, kui tegemist on raskete tingimustega. Lisaks peab kehakaal olema võimalikult madal,» lisas ta. «Sõltuvalt auto raskusest on paika pandud kindel piir. Eelmisel aastal tuli mul kaotada kehakaalus 6 kg. Seega kaalusin ma varasema 73 kg asemel lõpuks 67 kg. Tegemist oli minu jaoks väga raske väljakutsega, kuna neid kilosid oli raske kuskilt maha võtta. Seega tuli teha kõvasti trenni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles