Vägistatud naissportlasi kaitsnud tippjooksja peab tõenäoliselt riigist lahkuma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugandast pärit tippjooksja Moses Kipsiro avaldas Sportsmailile, et ta peab tõenäoliselt oma kodumaalt lahkuma, kuna ta on saanud mitmeid tapmisähvardusi.
Ugandast pärit tippjooksja Moses Kipsiro avaldas Sportsmailile, et ta peab tõenäoliselt oma kodumaalt lahkuma, kuna ta on saanud mitmeid tapmisähvardusi. Foto: SCANPIX

Ugandast pärit tippjooksja Moses Kipsiro avaldas Sportsmailile, et ta peab tõenäoliselt oma kodumaalt lahkuma, kuna ta on saanud mitmeid tapmisähvardusi. Mullu Rahvaste Ühenduse mängudel 10 000 m jooksus kuldmedali võitnud Kipsiro on saanud tapmisähvardusi, kuna ta astus vägistatud naiskonnakaaslaste kaitseks välja.

Kipsiro asus välja viie naiskonnakaaslase kaitseks, kes palusid temalt abi. Nimelt oli koondise peatreener vägistanud naisi ning väitnud neile, et nad hakkavad tulevikus seetõttu kiiremini jooksma.

Kipsiro pöördus seejärel politsei poole, kuid seni ei ole olukorrale mingit lahendust leitud. Sportlane on saanud aga mitmeid tapmisähvardusi. Kui olukord lähiajal ei parane, siis plaanib ta oma kodumaalt lahkuda.

«Minu jaoks on kõige tähtsam kaitsta oma perekonda,» rääkis Kipsiro, kellel on naine ja kolm last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles