Maailma parimat käsipallurit ähvardab viieaastane vanglakaristus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikola Karabatic.
Nikola Karabatic. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa suurim käsipallistaar, mullu maailma parimaks käsipalluriks valitud Nikola Karabatic peab süüdistatuna kokkuleppemängudes kohtu ette minema, istung algab lähikuudel, vahendab ERR Sport.

Prantsusmaa koondises kahel korral olümpiavõitjaks, kolmel korral maailmameistriks ning kolmel korral Euroopa meistriks tulnud Karabatic sattus skandaali 2012. aasta sügisel, kui teda, tema nooremat venda Lukat ja veel mitut Montpellier’ klubi mängijat süüdistati ebaseaduslikus mängudele panustamises. Kahtlaseks peeti Montpellier’ 28:31 kaotust Cesson-Sévigné meeskonnale 2012. aasta 12. mail.

«Oleksime mõistagi eelistanud, et süüdistustest oleks loobutud, aga nüüd loodame, et tuleb õigeksmõistev otsus,» ütles Karabatici advokaat Michael Corbier AP-le. «Teoorias ähvardab teda viieaastane vanglakaristus ja rahatrahv, aga isegi tingimisi vangistus või pool tundi vanglas oleks liiga karm karistus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles