Aivar Pohlak: Pehrssonil on olnud raske, aga ta teab, mida teeb

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Viktor Burkivski

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak vastas taas Soccernet.ee küsimustele, mis seekord puudutasid suuresti koondise peatreener Magnus Pehrssoni edasist käekäiku. Pohlaku kinnitusel on alaliit saanud meeskonnalt treeneri kohta positiivset tagasisidet, kuid samas möönab ta, et koondise üleviimine ühelt süsteemilt teisele on võtnud oodatust rohkem aega.

«Kõnelesime enne käimasoleva valiktsükli algust Magnus Pehrssonist kui sildtreenerist, kes peab viima koondise ühest ajastust teise, tegema põlvkondade vahetuse ja arendama meie mängimise viisi, säilitades koondise tugevused ja aidates järele nõrku külgi. Koondis tegi Tarmo Rüütli käe all imelise tulemuse, jõudes EM-finaalturniiri lävele, kusjuures kõnealune baseerus eelkõige improvisatsioonil ja intuitsioonil, mitte süsteemil ja arusaamistel – rõhutan taas kord, et see pole mitte kriitika, vaid analüüs, sest koondis saavutas tulemuse, mida pole lihtne järele teha. Paraku ei olnud sellisele lähenemisele võimalik pikka ja stabiilset edu üles ehitada. Samas tunnistan, et koondise üleviimine süsteemsele ja loogilisele toimimisele on osutunud keerulisemaks ja läinud valulikumalt, kui arvasime ja sillaehitus võtab rohkem aega, kui algselt plaanitud.

Samas oleme saanud meeskonna seest positiivset tagasisidet treeneri kompetentsuse, professionaalsuse ja pühendumuse poole pealt, mis ütleb, et tegime õige valiku. Öeldakse, et võidab meeskond ja kaotab treener, samas on töö alati tellija materjalist ja julgen väita, et olemasolev materjal on pea maksimaalselt ära kasutatud,» sõnas Pohlak.

Loe veel, kuidas hindab Pohlak Eesti ja Islandi maavõistlusmängu, mis tegi tema arvates keeruliseks Eesti EM-valikkohtumise Šveitsiga ja millised muutused toimuvad UEFA preemiarahade süsteemis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles