Meistriliiga 4. voor: liidreid Tallinnast ootavad rasked reisid Ida-Virumaale, Levadia võõrustab Paidet

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi kaitsja Mindaugas Bagužise (vasakul) ja Nõmme Kalju poolkaitsja Hidetoshi Wakui duell mulluses liigamängus saab sel nädalavahetusel jätku.
Sillamäe Kalevi kaitsja Mindaugas Bagužise (vasakul) ja Nõmme Kalju poolkaitsja Hidetoshi Wakui duell mulluses liigamängus saab sel nädalavahetusel jätku. Foto: Toomas Tatar

Pärast väikest koondisemängudest tingitud hingetõmbepausi jätkatakse sel nädalavahetusel taas mängudega jalgpalli Eesti meistriliigas. Premium liiga 4. voorus ootavad tabeliliidreid FC Florat ja Nõmme Kaljut ees rasked mängud Ida-Virumaal, esmakordselt lähevad aga väga tähtsas ja põhimõttelises mängus vastamisi kõrgliiga uustulnukad Viljandi Tulevik ja Pärnu Linnameeskond. Postimees toob vaatajani otsepildi reedesest mängust Levadia-Paide ning laupäevasest põnevast kohtumisest Narva Transi ja FC Flora vahel.

Käima on läinud ka märtsikuu ilusaima värava hääletus. Hääletada saad aadressil sport.postimees.ee või SIIN! Hääletus on avatud nädal aega ehk kuni neljapäeva, 9. aprilli hilisõhtuni.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – Paide Linnameeskond

Reedel 3. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Valitsev meister Levadia alustas hooaega kahe viigiga, kuid möödunud voorus oldi Ilja Antonovi ja Andreas Raudsepa tabamuste toel 2:1 parem Tartu Tammekast. Paide Linnameeskond sai kolmandas voorus kirja oma esimese punkti sel hooajal, sest hooaega alustati kaotustega Sillamäe Kalevile ja FC Florale. Linnameeskondade omavaheline duell Pärnus lõppes 2:2 viigiga, kuid Paidele maitses viigipunkt kindlasti mõrult, sest veel kümmekond minutit enne kohtumise lõppu juhiti 2:0.

Levadia kaitseliin pole seni kõige kindlamat mängu näidanud. FOTO: Erik Prozes.
Levadia kaitseliin pole seni kõige kindlamat mängu näidanud. FOTO: Erik Prozes. Foto: ERIK PROZES/

Paide peab kaitse pidama saama, sest kolme vooruga on nende väravavõrku löödud lausa üheksa palli. Nii Levadia kui Paide on seni ise löönud keskmiselt ühe värava mängus. Paidet ei saa reedeses kohtumises aidata Lauri Välja. Mullu kohtuti esimest korda avavoorus ja Paide suutis tänu Said Atie tabamusele lõpuminutil Levadiat üllatada, võttes 1:0 võidu. Järgmised kolm kohtumist võitis Levadia siiski 2:0, 4:1 ja 3:0.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Suurel reedel suur mäng. Peame oma mängumasinat timmima ja hammasrattad sujuvalt käima saama. Paide Linnameeskond mängib oskab hästi vastase rünnakuid summutada ning me teame hästi kui ohtlikud nende vasturünnakud võivad olla, Vjatšeslav Zahovaiko näol on nende edurivisse lisandunud väärtuslikke kogemusi. Peame olema kaitses väga hoolikad, looma vastase värava all ohtlikke momente ning need ka oskuslikult realiseerima. Üritame oma eeldatava paremuse väljakul võiduks vormistada.»

Levadia ründaja Kaimar Saag: «Tahan reedel kindlasti isikliku väravaarve avada, muidu jääb raskus õlgadele. Kevadine kunstmuru soosib kaitsvamat meeskonda ja usutavasti mängib Paide Linnameeskond meie vastu kaitsest lähtuvalt. Me oleme kõvasti trenni teinud ja kolme mänguga selgeks saanud kuidas vastase kaitse lahti murda.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paide on saanud kaks nädalat valmistuda väga tähtsaks mänguks Levadiaga. Nüüd on tähtis, et suudame ka õpitu ellu viia. Mõlemad võistkonnad vajavad võitu, nii et publikul tasub kindlasti staadionile tulla ja omasid toetada.»

Paide mängija Andre Mägi: «Mäng valitseva Eesti meistri vastu tuleb väga raske. Levadia hooaja algus on olnud pisut konarlik, kuid sellegipoolest peame meie andma endast 100% ja veidi pealegi, et saaksime tabelisse punktilisa. Lisaks motiveerib meid ka asjaolu, et saame mängida A-koondislaste vastu.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – FC Flora

Laupäeval 4. aprillil kell 19.00 Narva kunstmuruväljakul

Narva publikut ootab tõeline põnevusmatš, sest kohalikule Transile tuleb pealinnast külla FC Flora. Transi mängukalender on olnud seni üsna keeruline, kuid Levadialt ja Infonetilt saadud viigipunktid ning Pärnu vastu avavoorus võetud kindel võit annavad piirilinna esindusmeeskonnale tabelisse viis punkti ja neljanda koha.

Kahe rea võrra kõrgemal on FC Flora, kes on seni võitnud kõik kolm mängu väravate vahega 6:0. Seega on Flora ainus meeskond, kes veel enda väravasse ühtki palli lasknud pole.

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Mäng Flora vastu on kriitiliselt tähtis meie meeskonna jaoks. On näha, et Flora on heas hoos, kuid ka meie pole mingi peksukott. Seega anname endast 100% ning üritame võidu peale mängida!»

Transi ründaja Vitalijs Zils: «Ründajate ülesanne on lihtne – meilt oodatakse väravaid. Seega peame lööma! Kaitsjatelt ootan külmaverelist mängu ja usun meie võitu!»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Narva on teinud arengus sammu edasi. Jagudin on saanud pikemat aega meeskonnaga tööd teha ja on selgelt näha, et nad tegutsevad ühtselt. Meie oleme liikunud heas suunas ja Sillamäe mänguks oleme hakanud koormustest välja tulema. Vahepeal oli küll koondisepaus, aga suures osas liigub meeskond nii nagu peab.»

Poolkaitsja Zakaria Beglarišvili: «Sel aastal on Narval hea meeskond, nad on tugevamad kui eelmisel hooajal. Meie kaitse on tänavu olnud korras ja meeskond on valmis. Eesmärgiks pole ainult võita või vältida kaotust, vaid mängu jooksul üksteist maksimaalselt aidata ja läbi selle tulemuseni jõuda.»

Florakad on seni suutnud põlvili panna kõik kolm vastast. Kas suudavad panna ka neljanda? FOTO:
Florakad on seni suutnud põlvili panna kõik kolm vastast. Kas suudavad panna ka neljanda? FOTO: Foto: Erik Prozes

Viljandi Tulevik – Pärnu Linnameeskond

Laupäeval 4. aprillil kell 14.00 Viljandi kunstmuruväljakul

Kohtumisest teevad otseülekande jalgpall.ee ja premiumliiga.ee.

Tuleviku jaoks on seni kolm kõrgliigamängu käinud veidi üle jõu ning tulemuseks null punkti. Samas on Tuleviku vastasteks olnud Flora, Sillamäe ja Kalju – kindlasti ei defineeri need kohtumised mulkide hooaega.

Kaitse peab siis Viljandi meestel tugev olema, sest Pärnu näol on tegu Premium liiga resultatiivseima võistkonnaga. Jätkati sealt, kus Esiliigas pooleli jäi ning väravalööjate edetabeli tipus on kolme vooru järel nelja tabamusega Taavi Laurits. Kolme vooruga on Pärnu suutnud koguda tabelisse neli punktil, mis annavad neile kuuenda koha.

Tulevik pidi viimases mängus enda võrgust välja korjama tervelt kuus palli. FOTO:
Tulevik pidi viimases mängus enda võrgust välja korjama tervelt kuus palli. FOTO: Foto: Albert Truuväärt

Tuleviku mängiv president Raiko Mutle: «Meie järgmine vastane Pärnu on oma hooaega päris hästi alustanud ning magusad punktid juba tabelisse kogunud. Meie oleme tegelikult samuti tublisti oma mängujoonisest seni tugevate vastaste vastu kinni pidanud, kuid nüüd peame seda vastavalt ümber kujundama, et samuti punkte koguda. Ilmselgelt on meie eesmärgiks ainult võit. Läheme laupäeval seda kodupubliku toel ka püüdma. Meeskond on selleks valmis ja võimeline, küsimus on ainult selle edukas realiseerimises.»

Tuleviku poolkaitsja Karl-Ivar Maar: «Tulemas on teine kodumäng kodupubliku ees. Eelmised mängud oleme saanud karastada liiga esikohale pretendeerijate vastu ning mänguline pilt pole olnud ehk kõige parem. Järgmiseks vastaseks on Pärnu Linnameeskond, kes on rohkem meie kaliibriga meeskond ning võitja selgitamine saab olema mõlemale meeskonnale väljakutseks. Kõik meeskonnad on saanud koondisepausi ajal akud täis laadida ning mängule minnakse vastu värskelt. Kindlasti soovin oma meeskonnakaaslastega kodupublikule head meelt valmistada ning võtta ära vajalikud kolm punkti.»

Pärnu Linnameeskonna peatreener Marko Lelov: «Viljandi Tulevik on heade jalgpallitraditsioonidega klubi. Paljudel tuleks eeskuju võtta, kuidas toimib noortetöö ja milliste pingutustega on jõutud jälle Premium liigasse. Mul on väga hea meel, et olen ise osa saanud Viljandi Tuleviku tegemistest nii mängijana kui treenerina ja olen selle üle uhke. Laupäeval ei saa olema mõlemale poolele kerge mäng, aga me kõik töötame professionaalselt ja mängime võidu peale.»

Pärnu kaitsja Rauno Tutk: «Eesolev mäng kahe Premium liiga uustulnuka vahel tuleb võitluslik ning teineteist vääriv. Püüame oma võistkonnaga teha kõik, et mängu kaalukauss meie poolele kalduks.»

Sillamäe Kalev – Nõmme Kalju

Laupäeval 4. aprillil kell 16.30 Sillamäe kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Nõmme Kalju on alustanud liigahooaega võimsalt – kolm mängu, kolm võitu, 12 väravat. Kalju vastased on seni olnud Tammeka, Paide ja Tulevik – vast mitte suurimad tiitlinõudlejad, kuid sellegipoolest on Kalju hooaja alguses välja saatnud tõelise tormihoiatuse.

Tulevik pidi viimases mängus enda võrgust välja korjama tervelt kuus palli. FOTO: Albert Truuväärt

Sillamäe Kalev saab aga Kalju jaoks olema tõeline pähkel. Mullune hõbedane meeskond alustas hooaega kahe võiduga, kuid kolmandas liigavoorus jäädi võitluslikus mängus alla FC Florale. Teisipäeval kohtus Kalev Sportland Arenal sõprusmängus Soome meistri HJK-ga ning viigistas 1:1.

Kalju resultatiivseim mängija on seni olnud Allan-Axel Kimbaloula kolme väravaga, kaks tabamust on kirjas Ken Kallastel, Vladimir Voskoboinikovil ning Hidetoshi Wakuil. Väravasöötude nimekirjas jagab esikohta Ats Purje.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Väga tähtis mäng meie jaoks. Kalju on kogenud vastane oma mängustiiliga. Me peame vältima eksimusi, mis olid meil eelmises voorus, kasutama oma võimalusi värava löömiseks ja siis tuleb positiivne tulemus.»

Sillamäe vasakkaitsja Andrei Sidorenkov: «Vastutusrikas mäng veel ühe liidri vastu. Eelmise vooru tulemusegu ei saa rahul olla ja nüüd on meil võimalus parandada oma vigu. Loomulikult kutsume kodupublikut staadionile meid toetama.»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Esimene suurem mäng meeskonnaga, kes mängib medalitele. Kindlasti väga raske mäng, kuna Sillamäe on alati kodus tugev olnud. Meil on väga hea meeskond ning oleme mänguks korralikult ette valmistunud. Kindlasti tulevad meid ka fännid toetama.»

Kalju poolkaitsja Eino Puri: «Meie eesmärk on ka nädalavahetuse järel tabelis liidrina püsida, kuid ees ei oota lihtne mäng, kuna ka Sillamäe Kalev mängib medalitele. Nad on tugev meeskond, standardolukordades väga ohtlikud ning ka Florale kaotati väga napilt. Me oleme valmis ning ainus eesmärk on võit. Ootame fänne meid toetama!»

FC Infonet – Tartu Tammeka

Reedel 4. aprillil kell 19 Tallinnas Lilleküla kunstmuruväljakul

Kohtumisest teevad otseülekande jalgpall.ee ja premiumliiga.ee.

Arvatavasti oli vähe neid, kes oleks arvanud, et kolme vooru järel on Infonetil tabelis vaid kaks punkti. Manucho lahkumine on võtnud Infonetilt ära ka väravad, sest ühtki pole kolme vooruga veel löödud. Samas on Infoneti mängugraafik olnud raske – seni on madistatud Levadia, Flora ja Transiga. Tartu Tammeka pole seni veel punkte kirja saanud, sest alla on jäädud nii Nõmme Kaljule, Pärnu Linnameeskonnale kui FC Levadiale.

Infonet on olnud püstihädas väravalöömisega, sest seni pole kirjas ainsatki tabamust. FOTO:
Infonet on olnud püstihädas väravalöömisega, sest seni pole kirjas ainsatki tabamust. FOTO: Foto: Erik Prozes

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Seni ei ole meil meistrivõistlustel ei võite ega löödud väravaid. Mängus, mida meeskond on näidanud, ei tasu aga kahelda! Teeme endast kõik oleneva, et saavutada oma eesmärgid juba mängus Tammekaga. Tegu pole lihtsa vastasega ning peame eesmärgi saavutamiseks vaeva nägema.»

Infoneti väravavaht Mihhail Lavrentjev: «Tammeka on väga keeruline vastane, keda ei tohi mitte mingil juhul alahinnata. Meistrivõistluste pausi ajal valmistusime hästi ning kavatseme mängida vaid võidule.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Tulemas taas üks raske mäng. Teame, et Infonet on tugev võistkond ja et nad suudavad väga hästi mängida. Samas teame, et ka meie oleme võimelised head mängu näitama. Soovime kindlasti teenida tabelisse punkte ja kergelt Infonetile midagi ei anna.»

Tammeka poolkaitsja Andre Paju: «Tulemas on jälle raske mäng ja jälle võõrsil. Suurem osa meie meeskonnast sai puhata eelmisel nädalavahetusel ning loodetavasti oleme nüüd värsked ja valmis, et Infonetile kõva lahing anda ning punktiarve avada.»

Kasutatud materjalid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Vaata 3. vooru kõikide mängude väravaid allolevatest videotest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles