Meeste käsipalliliigas tehakse algust veerandfinaalidega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi meeskond.
Viljandi meeskond. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel tehakse algust kahe võiduni peetavate veerandfinaalseeriatega, kus lähevad vastamisi Viljandi HC – Aruküla SK ja HC Viimsi/Tööriistamarket – Valga Käval.

03.04. (kell 12.00) Viimsi Keskkool: Viimsi/Tööriistamarket – Valga Käval

Omavahelised mängud. Põhiturniiri 1. ring: 28:25; 2. ring: 29:28; 3. ring: 34:27.

Viimsi/Tööriistamarket edestas põhiturniiril Kävalit küll 15 punktiga, kuid omavahelised mängud kulgesid tasavägiselt. «Valga liidriteks on Andris Celminši kõrval vanad taadid ning me mõtlesime, et küll need võidud tulevad lihtsamalt ära,» tunnistas Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Veerandfinaalid on aga juba hoopis teine tera. Tahame kohe kõva tempo peale panna, sest meil on igale positsioonile olemas võrdne vahetusmees.»

Käval oli põhiturniiri otsustavates voorudes hädas vigastustega, sest traumadega on pikemat aega olnud väljas liidrid Andris Celminš, Ingmar Kasuk ja Andrei Kunavitš. Nii on kaotatud neli viimast kohtumist keskmiselt 14,5 väravaga. «Realistidena saime aru, et ilma parimate meesteta polnud meil midagi head oodata ning seetõttu need kaotused ei viinud moraali alla. Nüüd on käes play-off ja eelmised mängud tuleb ära unustada,» tõdes Kävali juhendaja Andris Uibo. «Celminš saab veerandfinaalides osaleda, aga ta on 80-protsendilises mänguvormis. Paraku ei tee meil seekord kaasa Kasuk ja Mart Liinat. Esineliku meeskondadest sobib Viimsi meile kõige paremini. Peame mängu kaitsest lähtuvalt üles ehitama, mis aitaks meid ka rünnakul, ning tähtis on see, et suudaksime esimesel poolajal maksimaalselt pingutada.»

04.04. (kell 14.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – Aruküla SK

Omavahelised mängud. Põhiturniiri 1. ring: 37:20; 2. ring: 35:26; 3. ring: 35:28.

Viljandi sai põhiturniiril Arukülast jagu kõigis kolmes kohtumises, kuid järjest väiksema vahega. «Peame ennast veerandfinaalideks maksimaalselt häälestama, sest Aruküla on ennast juba näidanud, kui nad teise ringi matšis juhtisid meie vastu poolajavileks kahe väravaga,» meenutas Viljandi mängiv treener Kristo Järve. «Proovime seeria kahe mänguga ära lõpetada, et saaksime enne poolfinaalide puhata. Kuigi Aruküla tahab reeglina mängida kiirelt, siis ka meie üritame tempo peale panna.»

Aruküla lõpetas põhiturniiri kolme järjestikuse võiduga. «Viljandi on hästi komplekteeritud meeskond noorematest ja vanematest mängijatest, lisaks sellele on neil võrreldes meiega rohkem koondislasi,» rehkendas Aruküla juhendaja Toivo Järv. «Omad võimalused on meil siiski olemas. Tähtis on teha vähe vigu ning saada positsiooni- ja kiirrünnakud balanssi. Loeb ka kaitse ning see, kumb meeskond laseb endale vähem kiireid väravaid visata.»

Poolfinaalid (3 võiduni): HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket või Valga Käval, Põlva Serviti – Viljandi HC või Aruküla SK.

Veerandfinaalid (2 võiduni): Viljandi HC – Aruküla SK, HC Viimsi/Tööriistamarket – Valga Käval.

Põhiturniiri lõpptabel (21 vooru): HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 38, Põlva Serviti 36, Viljandi HC 32, HC Viimsi/Tööriistamarket 26, Valga Käval 11, Aruküla SK 10, Audentes 9, SK Tapa 6 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles