Kullamäe napist kaotusest: rünnakul olime saamatud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe. Foto: Rein Murakas

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal oli Leedus Utenas võimalus teist aastat järjest võita Balti liiga pronksmedalid, aga paraku ei piisanud kodus ette võidetud üheksapunktilisest edust. Juventus võitis korduskohtumise 62:52 ja seega kogu seeria 125:124.

Kui mängu esimene pool kulges tartlaste dikteerimisel, siis kolmanda veerandajaga läks vahe tasapisi täpselt lubatu piirile ja edasi hakkasid mõlemad meeskonnad skoori lugema kahe mängu kokkuvõttes. Rocki korvipõud jätkus, samas kui Juventusel hakkas tuure koguma vahetusmees Saulius Kulvietis. Tema vedamisel juhtis Juventus veerandaja keskel mängu juba 40:29 ja ka seeriat kokkuvõttes kahega. Veerandaja lõpuks oli seis juba 46:34 Juventusele.

Poolteist minutit enne lõppu oli Rock kuuega taga, aga Juventuse poolelt vastasid endine rockimees Egidijus Dimsa ja Broadus. Viimane sai veel lisaks õiguse vabaviskele, mille ta mööda pani. Broadusele vabaviske kinkinud Augustas Peciukevicius rehabiliteeris end korraks, tabades keskpositsiooniviske, mis pronksi taas Rocki pingile lähemale viis. Kümmekond sekundit enne mängu lõppu mängis aga Dimša end viskele, mille aitas sisse Arvydas Šiksnius ja tablool oli seis 62:52. Peciukeviciusel oli veel võimalus neli sekundit enne lõppu audist lahti mängitud rünnak korviga lõpetada, aga leedukas ei tabanud ja nii tuli tartlastel alla neelata eriti valus kaotus – BBL pronksiseeria kaotati ühe punktiga.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul olid murekohaks teine ja kolmas veerandaeg. «Rünnakul olime täna saamatud. Esimesed kümme minutit olid meeskondlikult hästi nii rünnakul kui kaitses. Teisel ja kolmandal aga lagunes rünnak täielikult – pallikaotused, möödavisked, ebakõla ja valed lahendused. Tänu Janari individuaalsetele sooritustele neljandal veerandajal olime mängus viimaste sekunditeni. Aga kui kokkuvõttes 50 punkti viskad, siis on üliraske mängus püsida. Me oleme tavaliselt 15+ korvisöödu meeskond, aga täna tegime kogu mängu peale kuus korvisöötu – seegi näitab, kui konarlik meie mäng oli. Kahju, et seeria nii valusalt lõppes, sest meil oli tegelikult hoolimata kehvast mängust võimalus medalid kaela saada.»

Janar Talts oli parim Rocki mängija 21 punkti ja kaheksa lauapalliga. Tanel Sokk lisas seitse punkti ja neli lauapalli. Rockil ei teinud mängu kaasa põlveoperatsioonist taastuv Timo Eichfuss.

Neli meest jõudsid Juventuse särgis kahekohalise skoorini. Saulius Kulvietis kogus lõpuks 15 punkti ja kaheksa lauapalli. Egidijus Dimsa lisas 14, Rashaun Broadus 12 ja Arvydas Siksnius 11 punkti.

Rock kohtub juba laupäeval, 4. aprillil Pärnus sealse korvpallimeeskonnaga ning sellega lõpetatakse ka koduse meistriliiga põhiturniir, mille võidu tartlased juba on kindlustanud. Veerandfinaalseeriat TLÜ/Kaleviga alustatakse kodus reedel, 10. aprillil kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles