Eesti noored sulgpallurid tegid EMil ajalugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Foto: Kristel Vask/Eesti Sulgpalliliit

Juunioride EM-l Poolas kindlustasid eile paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel Eestile sulgpalli esimese tiitlivõistluste medali.

Kuuba – Rüütel võitsid eile kõigepealt kaheksandikfinaalis venelannasid Jana Ignatjevat ja Kristina Virvichit 21-15, 21-15. Veerandfinaalis tulid eestlannade vastaseks Taani mängijad Sara Lundgaard ja Marie Louise Steffensen. Taani sulgpallurid olid eelnevalt konkurentsist välja lülitanud esimese paigutusega Türgi paari.

Nõo Sulgpalliklubi mängijate Kuuba ja Rüüteli treeneri Mart Mäeranna sõnul suudeti eile näidata väga head mängu ning veerandfinaalis ründavalt mängida. «Vastased jäid kaitsesse ega suutnud ise initsiatiivi võtta. Teises geimis oli neil vaim juba murutud,» lisas ta peale kohtumist. Mängu võitsid Kuuba – Rüütel tulemusega 21-15, 21-4.

Tänases poolfinaalis kohtutakse Prantsuse paari Anne Tran ja Verlaine Faulmanniga. Nii prantslastel kui eestlastel oli võistluste tabelis 5-8. asetus. Poolfinaali pääsuga tagati ühtlasi esimene tiitlivõistluste medal Eesti sulgpalli ajaloos.

Kuuba jõudis veerandfinaali ka üksikmängus. Kaheksandikfinaalis alistas ta prantslanna Joanna Chaube 21-16, 21-15. Veerandfinaalis aga ei käinud jõud enam üle tugevast taanlannast Mia Blichfeldtist, kes on võistlustel teisena asetatud. Blichfeldt võitis tulemusega 21-14, 21-7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles