Kangerti ja Taaramäe tiimi saatust otsustav vaidlus võib venima jääda

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana peamänedžer Aleksander Vinokurov.
Astana peamänedžer Aleksander Vinokurov. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgrattaliidu (UCI) litsentsikomisjon arutas eile üheksa tundi, kas Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe meeskonnalt Astanalt tuleks ära võtta pääsu suurtuuridele võimaldav World Touri litsents või mitte. Esialgu otsust ei sündinud ja juhtumi arutamisega jätkatakse 24. aprillil, teatas Itaalia ajaleht Gazzetta dello Sport.

Ajalehe väitel andis litsentsikomisjoni president Pierre Zappelli Astanale lisaaega, et Kasahstani meeskond saaks tõestada, et tiimis ei leia aset süstemaatilist dopingutarvitamist ja eelmisel aastal päevavalgele tulnud dopingujuhtumid olid juhuslikud.

Gazzetta dello Sporti sõnul oli koosolek väga pingeline ja muuhulgas kuulati üle Astana peamänedžer Aleksander Vinokurov, spordidirektor Dmitri Fofonov ja peaarst Joost De Maeseneer.

Ajalehe hinnangul ei pruugi lõplikku otsust tulla ka 24. aprillil, vaid vaidlus võib lükkuda suvesse. Eeldatavalt kaebab emb-kumb osapooltest otsuse edasi Rahvusvahelisse spordiarbitraaži kohtusse (CAS), mis pikendab protsessi veelgi. Kuni lõpliku otsuse selgumiseni võib Astana oma tavapärast tegevust jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles