Kalevi suur küsimus: kuidas asendada liidrit ja hoida vormi?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Minski Tsmoki
Kalev/Cramo - Minski Tsmoki Foto: Mihkel Maripuu

Kes ei teaks väljendeid, et raskused on selleks, et neid ületada, ja mis ei tapa, teeb tugevaks. Mõnikord pole aga abi ka probleemide sõnastamisest läbi rahvatarkuste, sest saatus veeretab teele ebaõiglasena näivaid takistusi. Kalev/Cramo korvpallimeeskond on tänavu Ühisliigas vapralt võidelnud ja preemiaks vääriksid nad kindlasti pääsu kaheksa veerandfinalisti hulka, kuid just nüüd, kui ihaldatud eesmärk näib käeulatuses, muudetakse selleni küündimine kalevlaste jaoks keerulisemaks. Põhiturniiri neli viimast kohtumist tuleb neil pidada ilma lühikese ajaga meeskonna üheks liidriks tõusnud Oleksi Petšerovita.

Kalevi peatreener Alar Varrak jäi Petšerovi vigastusest rääkides rahulikuks, väites, et taktikaliselt ei hakata midagi muutma ning leegionäri asemel on platsil Erik Keedus ja Kristjan Kitsing. Muide, Petšerov on oma senises viies Ühisliiga kohtumises kuulunud algrivistusse vaid korra. Keskmiselt ligemale 24 minuti ja 18,4 punktiga on ta siiski vaieldamatult tiimi üks olulisemaid lülisid.

Kalevi jaoks pole olukord siiski katastroofiliselt uudne. Keedus ja Kitsing on suure ääre minuteid omavahel jaganud ka varem ning teinud seda edukalt. Tõsi, näiteks VEFil on sellel positsioonil vastu panna üsna võimas koosseis.

Isegi kui Kalev peaks täna VEFile kaotama, pole veel kõik kadunud ja veerandfinaali pääsemise tõenäosus püsib. Enne tänast on kaheksandal kohal asuval Kalevil 12 võitu ja 14 kaotust. Neist kaks mängu vähem pidanud VEFile 10 võitu ja 24 kaotust. Kümme võitu on ka Astanal, kuid neil on mängitud Kaleviga võrdne arv kohtumisi. Suure eesmärgi täitmiseks peab aga peatreener Varrak lahendama veel ühe probleemi – kuidas hoida langema kippuvat mänguvormi vajalikul tasemel. Varraku jutust kostis mängijate vormimure juba pärast teisipäeval saadud olulist võitu Tsmoki üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles