Kuuba ja Rüütli tulid sulgpalli juunioride EM-il pronksile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel juunioride EMi austasustamisel.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel juunioride EMi austasustamisel. Foto: Eesti sulgpalliliit

Sulgpallurid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel said Poolas juunioride EM-l pronksmedali. Kuuba – Rüütel jõudsid võistlust alustanud 62 paari seast võitudega Leedu, Saksamaa, Venemaa ja Taani paaride üle poolfinaali, kus nende vastasteks tulid prantslannad Anne Tran ja Verlaine Faulmann.

Finaalikoha otsustanud mängus suutsid esimeses geimis initsiatiivi haarata ja ründavalt mängida eestlannad, kes said geimi võidu 21-19. Teises geimis domineerisid prantslannad ning võitsid omakorda 21-16. Kolmanda geimi alguses suutsid vastased väikse eduseisu välja võidelda ja mõne punktilist vahet geimi lõpuni hoida. Viiskümmend minutit kestnud mängu lõppseisuks kujunes eestlannade poolt vaadatuna 21-19, 16-21, 15-21.

Finaalis said prantslaste üle võidu ja Euroopa meistritiitli Julie Dawall Jakobsen ja Ditte Soby Hansen. Nõo Sulgpalliklubi mängijate võidetud pronksmedal on Eesti esimene medal sulgpalli tiitlivõistlustel.

Üksikmängus sai Kristin Kuuba 5-8. koha, veerandfinaalis Kuuba välja lülitanud taanlanna Mia Blichfeldt tuli Euroopa meistriks. Meespaarismängus jäid Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa jagama 9-16. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles