Rammo lõpetas Palma regati 9. kohaga: stardi suutsin ära mögada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Targo Raus

Täna oli Hispaanias Palma de Mallorca'l toimuval purjetamise Meistrite karikasarja avaetapil Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatil esikümnele peetavate medalisõitude päev, kus eestlastest ainsana sai osaleda Laser klassi purjetaja Karl-Martin Rammo.

Tänases vaikses tuules peetud medalisõidus tegi Rammo (ROPK/TJK) 8. koha väärilise sõidu ning lõpetas regati Laser Standard klassis tublil 9. positsioonil. Medalisõidu võttis Rammo kokku nii: «Medal Race tõotas väga vaikse ja ülikeerutava maatuulega tulla ääretult keeruline, mulle selline meeldib! Kahjuks suutsin stardi totaalselt ära mögada, umbes nii, et kui keegi teine Eesti noor sellise stardi oleks teinud, siis ma oleks riielnud nendega. Minu all olnud paat tundus mulle liinil ülimalt kõrgel ja kartes temaga kaasa minnes valestarti, jäin liialt alla ja sealt edasi juba segatud tuulde, kust välja rabeleda oli tuules, kus esimesena tuulepööramise ja pagini jõudmine oli sõna otseses mõttes kullahinnaga, väga keeruline! Rabelesin end küll punti tagasi, kuid pundist läbi raiuda ei suutnud. Finišis kaheksas ja regati kokkuvõttes 9!»

Regati kokkuvõttes on purjetaja oma soorituse ja saavutatud tasemega rahul: «Kui nüüd vähe üldisemat pilti vaadata, siis olen resultaadiga väga rahul! Just täpselt sellist algust ma Euroopa hooajale lootsingi. Oma paat ja mast, mis ei paindu kui pulk plastiliini ja hingamine on võrreldes Miamiga hoopis midagi muud! Lisaks näitab tulemus, et talvel tehtud töö on läinud õiges suunas ja nüüd olen veel enam motiveeritud, et siit edasi minna, investeerida veel sadu töötunde, et siis juba veelgi paremaid vilju maitsta! Sain siit uue hingamise ja ei jõua seda 17 päeva ära oodata, et Hyeresi MK-l juba maailma parima neljakümne paadi vastu jõudu proovida!»

Regati võitis medalisõidus teisena lõpetanud sakslane Philip Buhl.

Ingrid Puusta (NYCS) lõpetas naiste RS:X klassis regati tubli 19. tulemusega ning võttis võistluse kokku järgmiselt: «Mul oli regatil kaks suurepärast sõitu, ühes olin esikümnes ja teises 11. kohal. Viimase päevaga tõusin üldkokkuvõttes ühe koha ja olen regati lõpptulemuse 19. kohaga väga rahul. Mul jäi regatist hea tunne, sest sain aru viimaste sõitudega et kui hästi purjetan siis konkureerin kohtadele esikümnes. Mul on väikseid asju mida parandada, aga aasta eesmärke silmas pidades olen kenasti ree peal.»

Regati parim oli prantslanna Charline Picon.

Finn klassis sai viimasel võistluspäeval õige käigu sisse Deniss Karpak (KST) finišeerudes 3. ja 12. kohaga saanud. Regati kokkuvõttes tõusis Karpak 27. kohale. Ta võttis raske regati kokku nii: «Järjekordne treeningperiood Palmal sai selle regatiga sai läbi. Oli väga raske ja imelik regatt, kuid lähen lootusrikkalt edasi järgmistele treeningutele ja võistlustele ning valmistun hooaja eesmärkide täitmiseks.»

Regati võitis maailmameister Giles Scott Suurbritanniast.

Teiste Eesti purjetajate lõpptulemused EUROSAF Meistrite Karika Palma etapil:

Marjaliisa ja Elise Umb (Maru) 30. koht naiste 470 klassis

Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) 44. koht Finn klassis

Anna Pohlak (TJK) 70. koht Laser Radial klassis

Marcus Pertelson (TPLK) 80. koht meeste RS:X klassis

Kaarel Kruusmägi (SMS) 92. koht Laser Standard klassis

Martin Aruja (ROPK) 159. koht Laser Standard klassis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles