Raul Jeets ja Andrus Toom said Iirimaa rallil 9. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Andrus Toom.
Raul Jeets ja Andrus Toom. Foto: Rando Kall

Täna jätkus FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmas etapp, Circuit of Ireland kümne kiiruskatsega. Belfasti ümbruses, Põhja-Iirimaal sõidetud ralli oli MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga sõitvatele Raul Jeetsile ja Andrus Toomile esimeseks asfaldiralliks ja keerulistes tingimustes sõidetud võistlusel saadi üheksas koht. Ralli võitsid Craig Breen ja Scott Martin (Peugeot 208 T16 R5).

Laupäeva alustasid Jeets ja Toom 12. kohalt. Esimesel katsel tehtud spinn kukutas nad koha võrra tahapoole, kuid juba järgmisel katsel tõusid nad taas 12. kohale. 12. katsel oli aga meestel ärev hetk, kui sõideti teelt välja, kuid õnneks suudeti peale väikeseid seiklusi teele tagasi saada. See vahejuhtum kukutas nad 17. kohale. 

Viimaste katsete eel tõusid nad kümnendale kohale, kus püsisid kuni viimase katse finišini. Kuid kuna ühe konkurendi auto süttis pärast viimase katse finišit põlema ja nad ralli finišisse ei jõudnud, tõusid Jeets ja Toom Iirimaa ralli lõppkokkuvõttes esmaste mitteametlike tulemuste kohaselt üheksandale kohale. 

«See oli meie jaoks väga keeruline ja samas väga nauditav ralli. Fantastilised katsed ja sõit asfaldil oli väga võimas kogemus. Täna oli meil üks väga ohtlik hetk, kui sõitsime teelt välja, servast alla karjamaale ja palju polnud puudu, et oleksime üle katuse käinud. Õnneks saime pärast väikest seiklust, mille käigus kohalik talumees avas meile värava, teele tagasi. Kokkuvõtvalt oleme väga rahul selle tulemusega ja suutsime näidati kohati head kiirust ja see kogemus, mis siit saime on väga suur. Auto töötas suurepäraselt ja meeskond töötas ideaalselt. Suur tänu kõigile toetajatele ja kaasaelajatele,» võttis Raul Jeets ralli kokku. 

Ralli võitnud Breen-Martinile jäi Jeetsil ja Toomil kaotust 8.34,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles