Video: saateautod põhjustasid Flandria ühepäevasõidul kaks õnnetust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralane Alexander Kristoff (vasakul) ja hollandlane Niki Terpstra.
Norralane Alexander Kristoff (vasakul) ja hollandlane Niki Terpstra. Foto: SCANPIX

Kuulsa Flandria ühepäevasõidu võitis norralane Alexander Kristoff, sõidu käigus tõmbas endale aga taas negatiivset tähelepanu saateautode juhtide sõidustiil.

Katjuša tiimi kuuluv Kristoff sõitis konkurentidel koos Niki Terpstraga (Etixx-QuickStep) pärast Kruisbergi tõusu eest ning ehkki Greg van Avermaet (BMC) ja Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) üritasid neid püüda, jõudsid jooksikud enne finišjooneni. Lõpusprindis oli selgelt parem Kristoff. Norralane võidutses Flandria ühepäevasõidul esmakordselt.

Õnnetul viisil jäi sõit aga pooleli Treki meeskonna ratturil Jesse Sergentil, kes oli umbes 100 km enne finišit koos viie kaaslasega grupil eest ära sõitnud, kui neist üritas mööduda Shimano neutraalne teenindusauto. Et mitte vastu äärekivi sõita, kaldus auto ratturitele liialt lähedale ning sõitis Sergentile otsa. Uusmeremaalane pidi kukkumise tulemusena sõidu pooleli jätma, Treki võistkonna teatel murdis ta rangluu.

Teine õnnetus juhtus umbes kolmveerand tundi hiljem samuti neutraalse saateauto süül, kui FDJ võistkonna sõitja Sebastien Chavanel tee ääres peatus, et oma võistkonna autos viibijatega midagi arutada. Seda ei märganud aga taas ühe Shimano saateauto juht, kes pidurdavale FDJ tiimi Škodale tagant otsa sõitis. Saadud löögist paiskus FDJ tiimi auto otsa Chavanelile, kes tegi samuti õhulennu, kuid erinevalt Sergentist pääses prantslane vigastusteta. Võistlus tuli tal siiski pooleli jätta.

Lähiaastate kõige kurioossem saateauto süül toimunud õnnetus leidis aset 2011. aasta Tour de France'il, kui telekompanii auto sõitis otsa toona Vacansoleil' meeskonnas pedaalinud Johnny Hoogerlandile. Hoogerland lendas löögi tulemusel teed ääristanud okastraataeda, kuid ronis kangelaslikult uuesti sadulasse ja lõpetas saadud vigastustest hoolimata etapi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles