Van der Garde paljastas Austraalia etapil toimunu: minust ei tehtud väljagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde Marcus Ericssoni sõiduvormis.
Giedo van der Garde Marcus Ericssoni sõiduvormis. Foto: SCANPIX

Hooaja alguses kohtu abiga vormel-1 sarja sõitma pääseda üritanud hollandlane Giedo van der Garde rääkis kodumaisele väljaandele Formule 1, kuidas teda avaetapil Austraalias koheldi.

Melbourne’i kohus teatas paar päeva enne Austraalia etapi algust, et lepinguvaidluses Sauberi tiimiga on õigus van der Garde poolel ning tiim peab tal lubama võistlustel kaasa lüüa. Van der Garde läks järgmisel päeval Sauberi boksi, et lasta enda jaoks iste valmis teha, kuid seal valitsenud õhkkond oli jäine. «Töötasin kõigi nende inimestega varem koos ja nüüd ei teinud mitte keegi minust isegi välja. Keegi ei vaadanud mulle isegi otsa. Mõtlesin – mis toimub?» kirjeldas van der Garde.

«Läksin tiimijuhi Beat Zehnderi juurde. Ta viskas mulle võidusõidukombinesooni ja kingad ning ütles vaid: «Võta.» Panin end garaažis riidesse, et nad saaksid mulle sobiva istme teha, kuid pedaalid olid Marcus Ericssoni kasvu järgi seatud. Neid ei hakanudki keegi sättima ja keegi ei kohendanud isegi mu istmepolsterdust kehamõõtudele vastavaks,» kurtis van der Garde.

«Ma ei tea, mida võistkond oma töötajatele ütles, aga kui nad ausalt järele mõtlevad, jäävad nad nõusse, et nad said palka vaid ühel põhjusel – tänu sellele, et meie tõime 2014. aastal tiimi varakult sponsorraha. Ja siis oleme järsku nende vaenlased. See on ju bullshit,» pahandas hollandlane.

Sauber ja van der Garde jõudsid kohtutülist hoolimata hooaja avaetapi järel kokkuleppele, mille kohaselt hollandlane saab Sauberilt valuraha, tiimis jätkavad tänavu aga sõitjatena Marcus Ericsson ja Felipe Nasr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles