Elektrivormelite sarja põnev algus: kuus sõitu, kuus võitjat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu käivitatud elektrivormelite ehk vormel-E sari, kus on käimas avahooaeg, on saanud positiivse vastuvõtu osaliseks.

Ööl vastu pühapäeva peetud Long Beachi etapi võitis Nelson Piquet Jr. ning see tähendab, et senipeetud kuuel etapil on alati olnud erinev võitja. Brasiillase jaoks oli esikoht seda erilisem, et täpselt 35 aastat tagasi võitis Long Beachi tänavaringrajal sõidetud vormel-1 sarja etapi tema isa Nelson Piquet.

Lisaks brasiillasele on tänavustel etappidel saanud võidurõõmu maitsta Lucas di Grassi, Sam Bird, Sebastien Buemi, Antonio Felix da Costa ja Nicolas Prost. Nagu viitab seegi nimekiri, on sarjaga üksteise järel liitunud hulk endisi vormel-1 sõitjaid ja mehi, kes jõudnud vormel-1 sarja lävele nagu näiteks da Costa. Viie etapi jooksul on sarjas rajal käinud 29 sõitjat, kellest tervelt 16 on osalenud karjääri jooksul vähemalt ühel vormel-1 sarja etapil. Vormel-E etappidel üldiselt võitlusesse minnes tagasi ei hoita ning tänu sellele on publik juba näinud mitut põnevat, rohkete möödumiste ja ka dramaatiliste avariidega vürtsitatud sõitu.

See peegeldub ka sarja üldtabelis, kus di Grassi edu Piquet Jr'i ees on vaid üks punkt. Viie punkti kaugusel on kolmandal kohal Prost, tiitlikonkurentsis püsivad veel ka Buemi ja Bird.

Pärast Aasias, Lõuna-Ameerikas ja USAs peetud etappe tuleb vormel-E sari nüüd viimaseks neljaks osavõistluseks Euroopasse. Esmalt sõidetakse 9. mail Monaco tänavatel, kuid mitte samal rajal, kus peetakse kaks nädalat hiljem vormel-1 etapp – vormel-E kasutab umbes poolt vormel-1 rajast (vt allolevat skeemi). Seejärel on plaanis etapid Berliini Tempelhofi lennujaama territooriumile rajatud ringrajal, Venemaal Moskva tänavarajal ning kahest sõidust koosnev hooaja lõppakord Londonis Battersea piirkonnas asuvatel tänavatel, kus võisteldakse 27. ja 28. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles