Alonso salapärase avarii kohta paljastus uus rabav asjaolu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja hooajaeelsel testil Barcelonas avarii teinud McLareni sõitja Fernando Alonso rääkis küll Malaisia etapi eel väidetavalt ausalt ära, mis testil tegelikult juhtus, kuid mitu küsimärki jäi tema õnnetusega seonduvalt siiski endiselt üles.

Näiteks küsiti, miks hispaanlane ikkagi paari tunni jooksul toimunust – Alonso enda sõnul «umbes kella kahest kella kuueni» – mitte midagi ei mäleta. Samuti on kummaline, et teda hoiti koguni kolm ja pool päeva arstide kontrolli all, ehkki McLareni tiim kinnitas selle aja jooksul mitu korda, et Alonsoga on kõik kõige paremas korras ning ükski uuring pole näidanud vähimaidki avariis saadud kahjustusi.

Nüüd on väljaande Auto Motor und Sport tunnustatud ajakirjanik Michael Schmidt käinud välja väite, et kõiges oli süüdi hoopis arstide eksimus. Nimelt anti tema andmetel Alonsole kogemata kaks rahustidoosi – esimene siis, kui ta Barcelona ringrajal helikopterisse tõsteti, teine aga siis, kui ta haiglasse jõudis.  «See selgitaks, miks Alonso mälu taastus alles mitu tundi pärast õnnetust, samuti seda, miks teda nii kaua haiglas hoiti – arstid ei tahtnud riskida võimalusega, et nende eksimus avalikuks tuleb,» sõnas Schmidt.

Austraalias peetud avaetapist eemale jäänud Alonso läbis Malaisia etapi eel probleemideta kõik testid ning oli Sepangi ringrajal stardis. Paraku pidid mõlemad McLarenid tehniliste probleemide tõttu hooaja teise etapi katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles