Kreek ja Pupart jätkavad veerandfinaalis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Prantsusmaa võrkpallimeistrivõistluste kõrgliigamängude põhiturniir sai laupäeval otsa. Veerandfinaali pääsesid nii Ardo Kreegi kui Keith Puparti meeskond, õed Polina Pitou ja Natalja Bratuhhina ning Eliisa Peit pääsesid üleminekumängudest. Meeste veerandfinaalmängud peetakse eeloleval reedel ja laupäeval.

Põhiturniiri viimases voorus ei mõjutanud võit või kaotus enam oluliselt mõnegi meeskonna tabeliseisu. Lüüa said võõrsil ka meie mehed. Ajaccio võitis Arago de Sete 3:0 (22, 24, 15) ja Nantes-Reze Pariisi Volley 3:1 (-16, 20, 21, 22). Kreek tõi 12 punkti, sealhulgas neli blokis, Pupart kuus punkti, kirjutab volley.ee.

Ühtekokku kogus Kreek 26 mänguga 290 punkti (keskmiselt 2,8 geimis), mis andis absoluutses paremusreas 22. koha. Suure ülekaaluga oli 608 punktiga resultatiivseim Kreegi klubikaaslane, makedoonlane Nikola Gjorgiev. Pupart oli 272 punktiga 25., aga seda 24 mänguga. Väga edukalt tegutses Kreek standardolukorras – tema arvele kanti 46 serviässa, mis andsid üldreas kolmanda koha.

Veerandfinaalis on vastamisi Lyon – Ajaccio, Tours – Arago de Sete, Pariis – Toulouse ja Cannes – Beauvais. Põhiturniiri võitis 55 punktiga AS Cannes (20 võitu, kuus kaotust), sama palju punkte teenis Pariisi klubi. Sete oli 46 punktiga viies.

Terville'i Florange naiskond lõpetas võiduga võõrsil, kui ülitähtsas mängus alistati Vannes 3:1 (-13, 22, 18, 20). Sellega tõusis Terville'i naiskond ka turniiritabelis vastasest mööda ja pääses nii üleminekumängudele langemisest. Edasipääsust veerandfinaali jäi Terville'i lahutama kolm punkti. Ühtekokku sai klubi kuus võitu ja kuusteist kaotust ehk 18 punkti, mis andis tosina naiskonna konkurentsis üheksanda koha. Viimases mängus oli Polina Pitou-Bratuhhina võistkonnna parim, tuues 14, Natalja Bratuhhina kuus punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles