Kristjan Port: kõik tippsportlased on dilemma ees, kas kasutada dopingut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Täna eetris olnud TudengTV saates «Fookus» arutati Eesti ja maailma dopinguprobleemide üle ning ühe stuudiokülalisena osalenud SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port tunnistas, et kõik tippsportlased on tõsise dilemma ees ning keelatud ainete kasutamine sõltub suuresti kultuuriruumis antavatest vihjetest.

Tänases «Fookuses» arutasid lisaks Pordile dopingu üle veel kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil ning ajakirjanikud Mikk Salu ja Märt Roosna. Arutluse all olid Eesti viimaste aastate dopingujuhtumid ning nii Eestis kui ka mujal maailmas levinud keelatud ainetega võitlemise praktikad.

Port tunnistas saates, et kõikidel tippsportlastel on peal suur pinge ning peaaegu kõik seisavad dilemma ees, kas tuleks keelatud aineid kasutada. «Kõik tippsportlased on 100%-liselt dilemma ees, kas kasutada dopingut või ei,» rääkis Port.

«See oleneb sellest, kui palju teised sportlased seda kasutavad ning kui palju kultuuriruumis selle kohta vihjeid tehakse. Väga vähestel tippsportlastel tasub palk ära ja seega peavad nad kuidagi garanteerima võiduvõimaluse. Kui kultuuriruumis on väga väike tõenäosus, et teised kasutavad dopingut, siis ongi mõttetu seda kasutada, sest see risk ei tasu ennast ära. Ja nii sõltubki dopingu kasutamine tegelikult sellest, kui palju on kultuuriruumis vihjeid selle kohta,» andis Port mõista, et keelatud ainete kasutamine sõltub tervest ühiskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles