Venemaal plaanitav absurdne spordiseadus ajas Pljuštšenko närvi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: SCANPIX

Venemaa Riigiduuma Hariduskomitee liige Igor Anissimov on esitanud projekti, mille kohaselt ei tohiks Venemaa sportlased osaleda järjest kolmel või enamatel olümpiamängudel.

Ettepaneku üle pole veel Venemaal ametlikult arutlema hakatud, kuid iluuisutamise legend Jevgeni Pljuštšenkol on see ajanud juba harja punaseks, kirjutab lenta.ru.

«Kui sportlasel on jõudu ja tahtmist võita, siis kuidas saab temalt võtta õigust esineda olümpiamängudel. Minu arvates on sellised ettepanekud arusaamatud ja kohatud,» teatas Pljuštšenko.

Pljuštšenko sõnul peaks selliseid küsimusi otsustama kompetentsed spetsialistid, kelleks võiksid olla erinevate spordialade juhid või spordiminister Vitali Mutko.

Pljuštšenko on kroonitud olümpiavõitjaks 2006. ja 2014. aastal. 2002. ja 2010. aasta OMilt on tal ette näidata hõbemedalid. Varasemalt on ta avaldanud, et plaanib osaleda ka oma viiendatel talimängudel, milleks oleksid siis 2018. aasta mängud Lõuna-Koreas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles