Rooba tunneb kohustust koondist vedada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba
Robert Rooba Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Robert Rooba tundis juba möödunud kevadel, et Eesti jäähokikoondise liidrikoorem hakkab libisema tema õlule. Tänavu pole aga enam vähimatki kahtlust – 21-aastane Rooba mängib koondislastest kõige kõrgemal tasemel, Soome meistriliigas, ning ilmselgelt on ka tema oskused muutunud kaaslastega võrreldes paremaks. Seda enam, et MMi 1. divisjoni B-grupi turniiriks valmistuv meeskond koosneb peamiselt koduliiga amatööridest ja lähivälismaa teisejärgulistes liigades osalevatest mängijatest.

«Tean, et pean liidrirolliks valmis olema,» rääkis Rooba eile kahe treeningu vahele jäänud puhkepausi ajal. Ta lisas, et erineval tasemel mängivate meeste ühtseks meeskonnaks kokkusulatamine on koondise iga-aastane probleem. «Midagi hullu ei tohiks olla, mulle tundub, et Eesti meistriliigas mängivate meeste tase on tõusnud ja koondises tervikuna on asjad paremad kui varasematel aastatel.»

Kõrvaltvaatajatele võis jääda mulje, et MMi eel valiti Eesti koondise treeneripingile viimasel hetkel üsna juhuslikud mehed. Rooba kummutas selle arvamuse. Ta teadsid, et hokiliidul oli juhuks, kui vastutav treener Ismo Lehkonen ei saa ise MMile sõita, olemas ka varuplaan. MMil juhendavadki Eesti koondist Jussi Tupamäki ja Antti Karhula ning neid abistab Märt Eerme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles