Medalimängude eel: Robert Täht juhib kahte statistikakategooriat

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Robert Täht.
Pildil Robert Täht. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juba neljapäeval algavad selle hooaja Eesti meistrivõistluste medalimängud, kui kell 18:30 läheb pall mäng TTÜ spordihoones, kus pronksiseeria avakohtumises on vastamisi TTÜ ja Selver Tallinn. Kell 20:05 saab Pärnu spordihoones alguse tänavune finaalseeria Pärnu Võrkpalliklubi ja Bigbank Tartu vahel.

Milline on jõudude vahekord aga nelja meeskonna edukaimate punktitoojate, servikahurite ja blokikuningate arvestuses? Järgnevates pingeridades on liidetud pallurite selle hooaja Schenker liiga, Eesti karikavõistluste ja senitoimunud Eesti meistrivõistluste mängude statistika.

Punktitoojate absoluutarvestuses läheb pronksiseerias kahe välismängija vahel tihedaks rebimiseks. Senitoimunud mängudega on Selveri austraallasest diagonaalründaja Lincoln Williams toonud 639 ja TTÜ-s mängiv brasiillasest ametivend Daniel Maciel 632 punkti. Kui võtta mängude keskmine, on Williamsi edu veidi suurem. Näitajad vastavalt 19,97 ja 18,59 punkti. Tasavägine on ka heitlus kolmandale kohale, kus enne finaalmänge on väike edu Pärnu diagonaal Hindrek Pulgal - 602 punkti Tartu nurgaründaja Robert Tähe 591 vastu. Keskmistelt näitajatelt on Täht aga veidi parem. Tema 16,42 punkti mängu kohta on 0,15 võrra suurem kui saarlasel, vahendas volley.ee.

Ässpallingutes haarab liidrikoha Täht, kes toob servijoone tagant mängu kohta keskmiselt 1,75 punkti. Palluri kogusaldo on 36 mänguga 63 ässa, mida on kuue võrra enam kui TTÜ nurgaründaja Kirill Krasnevskil. Valgevenelase keskmine on 1,63. Üle pooleteise servipunktiga mängu kohta saab uhkustada ka Williams, kelle keskmine on 1,53 ja kogusumma 49.

Blokikuningate arvestuses troonib Bigbank Tartu pallur Henri Treial, kelle keskmine on 3,97 ja kogusumma 143. Pärnu kolleeg Timo Tammemaa sulustamine toob mängu peale suvepealinna klubile keskmiselt 3,32 punkti. Ülejäänud medalimängudele pääsenud nelja meeskonna temporündajate keskmised on juba selgelt alla kolme. Meelis Kivisild Selver Tallinnast on 2,73-ga kolmas, Tamar Nassar Pärnust 2,62-ga neljas. Viiendat kohta jagavad TTÜ pallur Siim Ennemuist ja Bigbank Tartu mängija Kevin Soo, kelle keskmised on 2,43.

Efektiivsusnäitajalt on parim Täht (307). Tihedalt on Tartu palluri kannul Williams 302 ja Pulk 299-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles